Bucureşti: Intersecţie dirijată de 160 de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Victoriei a fost înţesată de agenţi de circulaţie, pentru ca şoferii să nu aibă de aşteptat din cauza mitingului sindicaliştilor. Bucureştenii care au trecut ieri prin zona Guvernului nu păreau deranjaţi de restricţiile rutiere impuse cu ocazia protestului bugetarilor. 

Mitingul organizat de sindicate chiar de Zilei Muncii Decente nu a dat peste cap circulaţia în Piaţa Victoriei. Deşi au existat blocaje, iar în unele intersecţii se stătea şi câte zece minute la semafor pentru a putea trece, traficul a fost destul de fluent. „Pe unele străzi din împrejurimi au fost mici probleme de fluiditate, dar nu mai mari decât într-o zi obişnuită“, a declarat unul dintre agenţii care dirija maşinile în intersecţia din faţa Guvernului.

Şoferii care au avut drum prin zonă nu erau deloc nemulţumiţi. „Ştiam că se vor strânge 20.000 de oameni, dar n+am încotro, trebuie să trec pe aici pentru că am comandă în zonă. Eu am ieşit de la 11.00 la treabă şi am fost surprins să văd că se circulă binişor faţă de alte dăţi când a fost miting“, a spus Romeo, un taximetrist familiarizat cu blocajele din centrul Capitalei.

Riveranii s-au învăţat să folosească scurtături

Piaţa Victoriei are mai mareu probleme cu traficul, fiind un nod rutier important. În plus, circulaţia prin pasaj este restricţionată pe o singură bandă de circulaţie din cauza lucrărilor de reabilitare, aşa că riveranii şi cei care au drum prin zonă s-au obişnuit cu variantele ocolitoare.

„Am plecat de acasă pe la ora 12.00. Sincer a fost o zi obişnuită, doar că sindicaliştii scandau şi se auzea muzică din zona lor. Piaţa Victoriei este de obicei foarte aglomerată şi toţi cei care stăm în zonă folosim scurtături sau rute alternative“, a spus Luana Trandafir, asistentă medicală.

La fel s-a circulat şi la intrările în oraş folosite de sindicalişti. Bucureştenii care au avut treabă ieri pe la intrările dinspre Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, pe Bdul Iuliu Maniu, dinspre Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe la Bdul Theodor Pallady, de pe DN1 Bucureşti-Ploieşti, pe Bdul Aviatorilor sau cei veniţi de pe DN2 prin Şoseaua Colentina spun că nu s-a circulat mai greu decât într-o zi obişnuită.

Şoferii au colaborat cu agenţii de circulaţie

Mihai Buciu, agent-şef  la Brigada de Poliţia Rutieră a spus că au fost mobilizaţi peste 160 de agenţi de circulaţie pentru zona în care s-a desfăşurat protestul, de trei ori mai mulţi ca de obicei.

„Oamenii au fost bine informaţi şi au evitat zona în care s-a organizat protestul. Cei care au circulat prin Piaţa Victoriei au colaborat cu agenţii de circulaţie şi nu au fost probleme de niciun fel“ a explicat Buciu.

El a mai zis că „protestul s-a încheiat fără niciun eveniment neplăcut şi datorită faptului că a fost foarte mediatizat, iar oamenii au ştiut din timp că traficul va fi restricţionat şi au ales rute ocolitoare“. Deşi mitingul era programat să dureze până la ora 16.30, protestatarii începuseră să părăsească zona în jurul orei 13.30.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite