Bucureşti: Intersecţia de la Băneasa, blocată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a solicitat marţi municipalităţii închiderea completă a traversării DN1 dinspre Bulevardul Ion Ionescu de la Brad spre Bulevardul Aerogării,

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a solicitat marţi municipalităţii închiderea completă a traversării DN1 dinspre Bulevardul Ion Ionescu de la Brad spre Bulevardul Aerogării, pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Băneasa. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au respins ieri aceasta soluţie şi au propus o alternativă pentru a nu gâtui traficul în nordul Capitalei.

Astfel, municipalitatea propune interzicerea virajului la stânga pe Bulevardul Aerogării, pe sensul de intrare în oraş, iar şoferii să facă dreapta pe Şoseaua Jandarmeriei.

Ocol prin strada Jandarmeriei

Astfel, cei care intră în Bucureşti şi vor să ajungă în partea de est a oraşului vor face un ocol de câţiva kilometri. „Se va face dreapta pe Bulevardul Jandarmeriei , apoi, pe un singur sens pe Bulevardul Oaspeţilor către Bulevardul Gheorghe Ionescu Siseşti. Ministerul Transporturilor a propus închiderea completă a DN1, ceea ce înseamnă că lucrările la pasaj s-ar termina mai repede, dar ar avea consecinţe grave asupra traficului“, a declarat directorul de Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei, din cadrul primăriei Capitalei, Ion Dedu.

Acesta consideră că soluţia propusă de Primărie va reduce traficul în nordul Capitalei, chiar şi după închiderea şantierului de la Băneasa.

Noi semafoare

Municipalitatea va pune în funcţiune o instalaţie de semaforizare la intersecţia Şoseaua Gheorghe Siseşti cu Bulevardul Oaspeţilor, pentru a optimiza circulaţia. Această instalaţie este avizată de la începutul acestui an, ca o masură de fluidizare a traficului.

„Acest semafor urma oricum să fie avizat, chiar dacă nu apărea propunerea Ministerului Transporturilor de a închide circulaţia pe DN1. Ruta aceasta este un traseu ocolitor pentru DN1 care trebuia optimizată“, a declarat comisar-şef  Valentin Iana, de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei. Autorităţile nu au stabilit durata restricţiilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite