Bucureşti: Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ îşi deschide porţile sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia sărbătoririi a 40 de ani de activitate aeronautică civilă, Aeroportul Internaţional „Henri Coandă Bucureşti“ organizează un miting aviatic la care accesul publicului va fi liber. Acesta va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 10.00.

Evenimentul este organizat cu sprijinul şi participarea Aeroclubului României, Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, Forţelor Aeriene Române şi Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Sâmbătă, între orele 13.00 şi 17.00, se vor organiza şi vizite programate de aproximativ 30 de minute în zona de operaţiuni aeroportuare, precum şi zboruri gratuite de agrement cu elicopterul cu o durată de aproximativ 10 minute, între orele 15.30 şi 17.30.

Mai citeşte şi:
Aeroportul Otopeni, aniversat printr-un miting aviatic


Show aviatic printre nori, la Otopeni

Cei care se vor bucura de plimbarea cu elicopterul au fost deja selectaţi dintr-o listă pe care s-au înscris mai mult de o mie de persoane.

„Vom avea un zbor demonstrativ şi le vom arăta vizitatorilor două elicoptere de tip AS 365 pe care le avem în dotare, cu o capacitate de 8-10 locuri, cu o anduranţă de trei ore şi 30 de minute, care pot zbura cu o viteză d epână la 280 de kilometri pe oră“, a declarat Ion Drăgănescu, directorul general al Special Air Service (SAS) Băneasa.



Regulament la vizitele în zona de operaţiuni aeroportuare

Vizitatorii trebuie să prezinte un act de identitate valid.

Minorii sub vârsta de 14 ani pot participa la acest program numai dacă sunt însoţiţi de un adult. Pentru aceştia, se va prezenta certificatul de naştere în original. De asemenea, vizitatorii trebuie să respecte data şi ora la care au fost programaţi.

Prezentarea la punctul de întâlnire se face cu minimum 30 de minute înainte de ora programată. Vizitatorilor le este permis accesul cu camere foto şi de filmare.

Aeroportul din Otopeni deţine circa 60% din traficul aerian, în timp ce aeroporturile Băneasa şi Timişoara câte 12%, iar Aeroportul din Cluj 7%. Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ a înregistrat, în 2008, un trafic de 5 milioane de pasageri, în creştere faţă de anul precedent cu 11,64 %, devenind, astfel, cel mai rentabil aeroport din România.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite