Bucureşti: Întârziaţii la învăţătură au dat Bac-ul la română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu care nu s-au prezentat la bacalaureat în vară sau în anii trecuţi au susţinut, astăzi, cea de-a doua sesiune a examenului din acest an, proba de oral la limba română.

La Colegiul Naţional „I. L. Caragiale“ majoritatea dintre cei 481 de candidaţi au rămas corigenţi şi nu au putut susţine examenul în prima sesiune.

Printre ei erau şi câţiva candidaţi trecuţi demult de adolescenţă. David Stoica are 33 de ani, a absolvit şcoala profesională în 1995 şi este reparator de aparatură mecanică fină, dar nu a profesat niciodată. Faptul că nu a urmat studii liceale şi nu a susţinut examenul de bacalaureat i-a creat numai probleme de-a lungul timpului.

Timp de zece ani, David a încercat să se angajeze în Jandarmerie, în Armată, ca administrator de bloc şi ca instructor auto, dar nicăieri nu a fost acceptat. Peste tot s-a lovit de aceeaşi problemă: lipsa diplomei de bacalaureat.

„Nu am putut să mă angajez“

David s-a decis, astfel, să urmeze cursurile serale ale Liceului „Octav Onicescu“. „Degeaba se spune că şcoala profesională este importantă. Fără Bac nu am putut să mă angajez acolo unde mi-am dorit. Deşi sunt un om capabil, nu am fost lăsat să demonstrez asta din cauza faptului că nu am făcut liceul. Pentru asta am hotărât să dau la liceu. Am vrut să demonstrez că pot“, a explicat bărbatul.

Acum, David are planuri mari dacă va promova examenul. El intenţionează să devină administrator de bloc şi instructor auto. „Îmi doresc să fac aceste profesii în paralel cu un business pe care îl am în prezent“, a mai spus bărbatul.

Examenul va continua mâine, cu proba orală la limba maternă. 6.437 de elevi din Capitală au de dat cel puţin o probă de bacalaureat în aceste zile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite