Bucureşti: Bijuterii manuale, la Institutul Francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din porţelan, metal, plastic sau alte materiale, podoabele lucrate manual de tineri artişti au întruchipat diferite teme alese de organizatori în cadrul elegant oferit de sălile Institutului Francez.

„Selecţia a fost făcută dinainte şi am stabilit ca fiecare designer să aibă o anumită temă, pentru că am preferat să fie ceva mai aparte”, a declarat organizatorul evenimentului, Dan Pierşinaru. El a adăugat că vizitatorii trebuie să ţină cont că „Autor” nu este un târg vintabge, ci unul de nişă. „Şi publicul este unul de nişă. Aici, oamenii nu vin să cumpere chilipiruri, chiar dacă preţurile sunt de atelier”, a mai spus Pierşinaru.

Astfel, fiecare artist şi-a creat o „instalaţie” ca suport pentru bijuteriile expuse care să ajute la ilustrarea temei.

„Sonata dragostei”

Coliere din titan cu pandantive din porţelan aurit sub formă de ceşcuţe de ceai sau linguri îndoite, cercei din plută şi mărgele din scoici sunt câteva dintre produsele designerului Roxana Davidescu, adunate în colecţia numită „Sonata dragostei”.

Un pian şi un saxofon ale Institutului Francez, situate la intrarea în sală, creează acordurile „sonatei dragostei”. „Aceste instrumente dau, cu efectele lor sonore, muzicalitatea podoabelor”, a explicat creatoarea Roxana Davidescu. Un etui din argint, atârnat de nişte mărgele din lemn pictate, din colecţia „Sonata Dragostei” costa 160 de lei, iar preţurile pot ajunge până 800 de lei.

Bijuteriile din porţelan, cu preţuri cuprinse între 150 şi 300 de lei au fost aduse la târg de artistele Ioana Matei şi Anna Wagner. Târgul Autor, care a reunit 22 de designeri şi poate fi vizitat până diseară la ora 19.00, iar intrarea este liberă. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite