„Somnul lui Lenin" a lui Mihai Zgondoiu va fi expus în Piaţa Presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opera de artă va fi așezată la baza soclului pe care se afla celebra statuie a liderului sovietic, în cadrul "Proiect 1990", iniţiat de artista Ioana Ciocan.

Instalaţia care este o sculptură din lemn bidimensională, policromă, pe conturul statuii lui Vladimir Ilici Lenin ce s-a aflat pe soclul din Piaţa Presei,va fi amplasată la baza aceluiaşi soclu, joi, la ora 19.00.


Ioana Ciocan, care a iniţiat "Proiect 1990", un program artistic în cadrul căruia sunt expuse, din ianuarie 2010, pe soclul din Piaţa Presei, diferite lucrări ce amintesc de perioada comunistă, ca şi de anii tranziţiei, a declarat pentru Mediafax că are strânse până în prezent 12 statui comuniste, printre care cea a lui Lenin şi una a lui Petru Groza, şi doreşte să le expună pe toate într-un parc bucureştean unde să fie văzute.

"În Budapesta există din 1990 un parc cu toate statuile lor comuniste", spune Ioana Ciocan, precizând că de atunci acestea sunt vizitate contra unei taxe de 6 euro/ persoană.

Ioana Ciocan a preluat aceste statui printr-un protocol încheiat cu Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în prezent ele afându-se într-un spaţiu păzit al acestei instituţii.

Ioana Ciocan militează pentru un muzeul al artei comuniste unde speră să mute statuile lui Petru Groza şi Leninul lui Boris Caragea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite