Înşelăciuni cu stingătoare de incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bucureşteni au identificat două persoane care au pretins bani de la mai multe firme sub pretextul că verifică produsele folosite pentru stingerea incendiilor.

Poliţiştii secţiei 9 au aflat despre cei doi indivizi după ce au fost sesizaţi de administratorul unei firme din sectorul doi pretinşi angajaţi ai unei societăţi comerciale i-au pretins şi încasat suma de 180 de lei pentru verificarea stingătoarelor de incendiu.

Cei doi au fost identificati ca fiind Corneliu C. de 28 de ani, din judeţul Cluj şi Mihai C. de 40 de ani, din Bucureşti, asupra lor găsindu-se mai multe documente. În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit alte cinci firme păcălite de cei doi suspecţi.

Poliţiştii susţin că cei doi care sunt cercetaţi pentru înţelăciue au pretins sume cuprinse între 120 şi 800 de lei de la diferite societăţi comerciale din sectoarele 2 şi 4.

Sfaturi de prevenire

În anul 2010 în evidenţele Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au fost sesizate aproximativ 5.000 de infracţiuni de înşelăciune.

Ca să nu fiţi victima unei astfel de fapte, poliţiştii vă recomandă:

- să nu daţi niciodată banii înainte (banii sau bunurile se dau numai când aveţi în posesie obiectul tranzacţionat);
- acordaţi mare atenţie legitimării persoanelor cu care intraţi în contact (escrocii obişnuiesc să se folosească de legitimaţii false, atribuindu-şi tot felul de calităţi);
- atenţie la fizionomia lor şi a fotografiilor din actele prezentate (ei se pot travesti, pot purta peruci ori se legitimează cu acte false).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite