Înghesuială la Târgul de Turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La manifestarea destinată amatorilor de vacanţe, operatorii vin cu pachete reduse începând de la 30% .

Aproape 600 de vizitatori erau prezenţi dimineaţă la Romexpo, cu două ore înainte de deschiderea oficială a Târgului de Turism, programată ora 11.00. La casa de bilete se formase deja coadă.

Aproximativ 300 de firme, din 14 ţări, participă la cea de-a 21-a ediţie a Târgului de Turism, care se întinde pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi. Agenţiile de turism au pus la bătaie diverse oferte pentru a-şi atrage cât mai mulţi clienţi: reduceri de până 20% pentru plata integrală a pachetelor până la finele lunii şi posibilitatea efectuării plăţii în rate, fără dobândă.

Alexandropoulis, destinaţie nouă

„Am adus o destinaţie nouă, regiunea Evros, unde se poate ajunge cu o linie specială Bucureşti-Alexandropolis, biletul de avion dus-întors costând de 140 de euro. În funcţie de ce alege clientul, se stabileşte preţul final”, a spus Cristina Bîcu, reprezentanta Sky Express. „Avem oferte atât pentru străinătate, cum ar fi Croaţia sau Bulgaria, cât şi pentru litoralul Mării Negre. Excursiile se pot achita şi în 10 rate, timp de 10 luni, fără dobândă. În Bulgaria, la hoteluri de 4 stele, preţurile încep de la 27 de euro pe cameră, iar la cele de 5 stele, de la 29 de euro”, a declarat Lucia Moraru, director general Eximtur. „Am adus pe piaţă charter pentru Portugalia şi Coasta de Azur. Pentru Mallorca costă 390 de euro”, a precizat  reprezentanta Paralela 45.

Biletul costă 7 lei şi aveţi acces la cele trei târguri 

În aceeaşi perioadă se desfăşoară, la Romexpo, “Expo Sport şi Agrement”, o expoziţie internaţională de produse, articole pentru sport şi agrement, precum şi “Kidex”, o expoziţie internaţională de produse şi articole pentru copii. La târg, micuţii pot să picteze sau să modeleze  în cadrul unui atelier de creaţie şi se pot întrece la concursul “Dansez pentru Kidex”. Pentru tătici se organizează maratonul cărucioarelor, iar pentru mămici, tombola frumuseţii. Programul de vizitare este de astăzi până sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00, iar duminică, ultima zi de târguri, între orele 10.00 şi 16.00. Biletul de intrare costă 7 lei şi permite accesul la toate cele trei manifestări. La târgul pentru copii, intrarea este gratuită, dacă va înscrieţi pe www.kidex.ro.

La manifestarea destinată amatorilor de vacanţe, reprezentanţii agenţiilor de turism au venit cu pachete reduse începând de la 30% . Cei aproape 600 de vizitatori prezenţi la târg cereau încă de dimineaţă informaţii despre destinaţiile pe care operatorii le-au pus la dispoziţia acestora. „Avem oferte atât pentru afară, cum ar fi Croaţia sau Bulgaria, dar şi pentru litoralul Mării Negre. Excursiile se pot achita şi în 10 rate, timp de 10 luni dar fără dobândă. În Bulgaria la hoteluri de 4 stele camerele încep de la 27 de euro pe cameră, iar de 5 stele de la 29 de euro”, spune Lucia Moraru, director general Eximtur. 

Cei care aleg să îşi plătească vacanţa în rate, au la dispoziţie două posibilităţi. În primul rând aleg destinaţia după care se stabileşte preţul acesteia. Există varianta să o plătească în 10 rate înainte de plecare, în momentul în care pleacă să fie deja achitată, sau după vacanţă. Cele 10 rate se împart în funcţie de costul excursiei pe o perioadă de 10 luni, fără dobândă. La deschiderea Târgului de Turism al României a participat şi Ministrul Turismului, Elena Udrea. Aceasta s-a declarat încântată de eveniment şi de faptul că reprezintă un pas înainte pentru turismul României.
 „Este cel mai mare târg de turism al României şi asta este cea de-a 21-a ediţie. Am avut succes an de an şi chiar dacă este criză economică noi tot ne aşteptăm la mulţi vizitatori”, a spus Mirela Diaconescu, reprezentanta biroului de presă, Romexpo.

Capitalele europene, cele mai căutate

Bucureştenii sunt interesaţi în special de capitalele europene, dar şi de oraşele din Statele Unite ale Americii. „Noi am adus pe piaţă Charter pentru Portugalia şi Coasta de Azur, am fost primii şi este considerată o noutate. Charter de Mallorca cotă 390 de euro. În general sunt căutate capitalele europene precum şi oraşe din SUA”, a spus reprezentanta agenţiei de turism „Paralela 45”.
„Oamenii aleg în general destinaţiile mai ieftine, cele la care avem reduceri. Avem multe destinaţii exotice, dar pe lângă acestea încercăm să oferim şi zone precum Scandinvia, Scoţia sau Muntenegru”, a mai adăugat aceasta.

Destinaţii şi preţuri 
                           
 

Ofertă  Companie Preţ Australia Paralela 45 3.500 E/persoană, 17 zile America de Sud Paralela 45 3.265 E/ persoană, 17 zile    China,Tibet Paralela 45   2.195 E/ persoană, 14 zile Scandinavia Paralela 45 1.420 E/persoană, 10 nopţi Alaska, croazieră Eximtour   514 E/persoană, 7 nopţi Egipt, Aqua Blu Kartago Tours 389 E/persoană, 4 zile Tunisia, Sousse Kartago Tours 309 E/persoană, 4 zile Coasta de Azur Eximtour 30 E/ persoană/ noapte Croaţia   Eximtour 27 E/ persoană/ noapte Slănic Moldova Eximtour    315 de lei //cameră
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite