Bucureşti: Înghesuială la sfinţirea Bisericii Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de credincioşi s-au adunat în faţa bisericii încă de la primele ore ale dimineţii pentru slujba de sfinţire.

Biserica reconstruită de la Palatul Cotroceni are hramurile „Adormirea Maicii Domnului“ şi „Sfinţii Serghie şi Vah“ şi va putea fi vizitată de mâine între orele 10.00 şi 18.00.

Biserica de la Palatul Cotroceni a fost sfinţită astăzi începând cu ora 9.00 în prezenţa a sute de credincioşi din Capitală, dar şi din localităţile din împrejurimi.

„Slujba de sfinţire a unei biserici este foarte frumoasă şi este bine să stai să o asculţi. Eu sunt un om credincios şi am mai mers la multe slujbe de sfinţire“, a spus Elena Petrucă, din judeţul Ilfov.
Biserica va fi deschisă publicului de mâine, fiind integrată în circuitul de vizitare a Muzeului Naţional Cotroceni. Între orele 10.00 şi 18.00, accesul va fi gratuit şi se va face pe la Muzeul Naţional Cotroceni.
 
Îmbulzeală la intrarea în biserică

Accesul în Palatul Cotroceni s-a făcut începând cu ora 8.00, pe la poarta Leu din Bulevardul Geniului, care va rămâne deschis până diseară la ora 20.00.

Majoritatea persoanelor prezente la slujbă erau nerăbdătoare să intre în biserică. „Ne-am cam îmbulzit aici în faţa bisericii pentru că suntem nerăbdători să intrăm“, a spus Ion Coman, din Popeşti Leordeni.

Cei care nu vroiau să stea în aglomeraţia din apropierea bisericii, au avut la dispoziţie un loc special amenajat cu scaune şi cu ecrane unde puteau vedea în direct imagini din timpul slujbei de sfinţire.

„Nu vrem să stăm acolo înghesuite. Am venit cu fetiţa şi am ocupat de la început locuri pe scaune. Avem la dispoziţie toată ziua ca să intrăm în biserică“, a spus Valentina, o bucureşteancă.

Un milion de euro pentru reconstrucţie

Lucrările de reconstrucţie ale fostei Mănăstiri Cotroceni s-au desfăşurat într-o primă etapă între 2003 şi 2004, iar pentru finalizare între 2008 şi 2009, de Administraţia Prezidenţială.

În noua construcţie au fost încorporate toate elementele de pietrărie recuperate la demolare şi amplasate pe vechile poziţii, cum ar fi pietrele de mormânt ale ctitorului, fraţilor şi nepoţilor săi. Pentru aceste lucrări, municipalitatea a cheltuit aproximativ un milion de euro.

Clopotul bisericii instalat în urmă cu câteva luni funcţionează cu ajutorul unui sistem acţionat prin satelit, pe care preşedintele Traian Băsescu şi-a  pus numele, drept ctitor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite