Înfiinţarea Zonei Metropolitane discutată la guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri, la finalul întâlnirii cu edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, şi primarii de sector, că Bucureştiul are nevoie de o zonă

Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri, la finalul întâlnirii cu edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, şi primarii de sector, că Bucureştiul are nevoie de o zonă metropolitană.

"Trebuie creat măcar Sindicatul Comunelor şi Bucureştiului şi nu vreau ca acest proiect să ţină doar de guvern, ci de Capitală şi de locuitorii din judeţul Ilfov", a explicat premierul. El a adăugat că problemele ridicate de primari au avut un numitor comun: traficul şi Planul Urbanistic General.

"Preţul gazelor este umflat artificial"

"Vor mai trece luni până vom încerca o rezolvare serioasă, nu titirambică, a proiectelor începute deja în Capitală", a spus tot ieri primarul general Sorin Oprescu.

El a precizat că "După 14 zile în Primărie, am descoperit că o serie de oameni au frânat procesul de dezvoltare a Bucureştiului".

Oprescu a ţinut să puncteze că directorul RADET, Virgil Ramba, şi specialistul municipalităţii, Tudor Popescu, vor putea demonstra în curând că "preţul la gaze este umflat artificial".

Ludovic Orban promite sprijin

"Lărgirea cu patru benzi a Centurii Capitalei, Magistrala 5 şi metroul dintre 1 Mai şi Laromet, precum şi viabilizarea inelului feroviar în aria metropolitană sunt realizabile", a spus ieri ministrul transporturilor, Ludovic Orban, vizavi de discuţia cu edilii Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite