Bucureşti: Uniforme din Războiul de Independenţă la Târgul de vechituri de lângă Parcul Kiseleff

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În târgul de antichităţi de pe Bulevardul Aviatorilor, care se organizează pentru a patra oară în această vară, amatorii de chilipiruri pot achiziţiona tot felul de obiecte, de la candelabre antice din bronz, până la ceasuri ieftine din plastic sau gablonţuri

Târgul se va încheia mâine, 23 august, cu o paradă militară în uniforme din perioada Războiului de Independenţă. Recuzita şi hainele militare vor putea fi admirate de la ora 16.00 pe trotuarul din faţa parcului Kiseleff.

Anticari cu tradiţie
Mare parte din cei aproximativ 50 de anticari participanţi se cunosc între ei, şi se ocupă cu negoţul de obiecte vechi de ani de zile, din pasiune. Ei strâng lucruri, atât din ţară, cât şi de peste hotare, pe care le vând în astfel de târguri. Nelu Nedelea vinde antichităţi de peste 20 de ani şi spune că nu crede că se poate trăi numai din asta.

„Eu mă ocup cu obiecte vechi, pe care le obţin de prin ţară, dar şi de prin străinătate, cam de la Revoluţie. Nu am încercat niciodată să mă ocup numai cu asta, să văd dacă se poate trăi din comercializarea acestor obiecte“, spune Nelu.

În afară de antichităţi, în târgul de lângă parcul Kiseleff se pot găsi şi obiecte noi-nouţe. Negustorii vând accesorii de tot felul, cuţite de vânătoare şi bijuterii din argint.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite