Incidentul de la Zoo Băneasa, anchetat de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei solicită poliţiei o investigare a cazului morţii jaguarului Bety, de la Grădina Zoologică Băneasa, din 27 noiembrie. "Plasa prin care a evadat animalul a fost ruptă pe o

Primăria Capitalei solicită poliţiei o investigare a cazului morţii jaguarului Bety, de la Grădina Zoologică Băneasa, din 27 noiembrie.

"Plasa prin care a evadat animalul a fost ruptă pe o porţiune de 30 pe 50 de centimetri, ceea ce a determinat municipalitatea să sesizeze organele abilitate ale statului pentru a finaliza ancheta", a precizat ieri primarul Capitalei, Adriean Videanu.

Interese imobiliare la mijloc

Surse din Primăria Capitalei spun însă că interesele imobiliare pentru terenul grădinii zoologice, din nordul Bucureştiului, nu sunt străine evadării jaguarului Bety. La sediul municipalităţii există o cerere de revendicare pentru 20.000.000 mp din cei 60.000.000 mp, pe care se află grădina zoologică. Notificarea a fost depusă în iunie 2001 de către două persoane fizice, Manuela Nicoleta Filipoie şi Emilian Gressianu, pentru terenul situat în strada Erou Iancu Nicolae nr. 50, adică exact zona grădinii.

Comisia internă a municipalităţii a constatat că terenul este imposibil de revendicat în natură şi a propus acordarea de măsuri reparatorii proprietarilor pe suprafaţa de 16.480 de metri pătraţi. Pentru alte 3.511 metri pătraţi, comisia Primăriei a respins notificarea celor doi revendicatori pe motiv că terenul a fost vândut de aceştia înainte de expropriere. "Eu nu am simţit interesele imobiliare în acest caz, însă, cât sunt eu primar, de grădina zoologică nu se va atinge nimeni", a precizat Videanu.

Un alt semn de întrebare în cazul jaguarului evadat este legat de gradul de acoperire cu sistem de supraveghere a incintei Zoo Băneasa şi anume faptul că dintre cele 32 de camere de supraveghere, niciuna nu era amplasată în zona cuştii jaguarului. (Florel Manu)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite