Începutul de an, petrecut în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.800 de bucureşteni au sunat la ambulanţă în ultimile trei zile. Infecţiile respiratorii, tulburările digestive şi problemele cardiace au fost principalele cauze care i-au băgat pe bucureşteni în spital.

Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a înregistrat din 31 decembrie, ora 20.00, şi până vineri la prânz peste 1.800 de solicitări. Directorul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, Alin Grasu, a declarat pentru Mediafax că s-au înregistrat  ,,233 de solicitări pentru infecţii respiratorii, urmate de 181 apeluri pentru afecţiuni digestive şi 112 cardiace, 67 de căzuţi în stradă, 57 de come, inclusiv alcoolice şi 22 de traumatisme " soldate cu nouă decese.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, în ultima şi în prima zi a anului, 600 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. SMURDUL a fost solicitat de 154 de ori, în noaptea Anului Nou înregistrându-se nu mai puţin de 90 de apeluri, faţă de o noapte obişnuită când sunt circa 30 de solicitări.

,,Cauzele principale au fost consumul excesiv de alcool şi accidentele rutiere. Am avut şi cazuri de pneumonie, de infarct miocardic, come, sau de intoxicaţie cu medicamente, ”, a declarat astăzi pentru ,,Adevărul” Opriţa.

Nici la Spitalul Universitar din Bucureşti situaţia nu a fost diferită. Managerul spitalului, doctorul Gheorghe Iana, a spus că 259 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie, mai mult de 30% dintre acestea acuzând probleme digestive.

Tentative de suicid şi incendieri

Tot în noaptea dintre ani, 15 bucureşteni au încercat să-şi pună capăt zilelor, prin secţionarea venelor sau ingerarea de diverse medicamente, fără ca în vreun caz să se înregistreze victime. Revelionul 2009 nu a fost ferit nici de accidente rutiere. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat că în noaptea de Anul Nou, în Bucureşti au avut loc 27 de tamponări uşoare şi 4 accidente. Alţi opt bucureşteni au ajuns la spital din cauza rănilor provocate de petarde. 22 de incendii au avut loc în noaptea de Anul Nou majoritatea din cauza instalaţiilor de încălzire.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite