Din nou pe baricade, la Universitate. A opta zi de proteste s-a încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul din Piaţa Universităţii din Capitală a rezistat în ciuda tentativelor de politizare şi a celor de discrditare din partea huliganilor, cea de-a opta zi, vineri, încheindu-se înainte de miezul nopţii, fără vreun incident violent. În ciuda reprizelor de ploaie de vineri seară, participarea la protest a atins media zilelor trecute, chiar dacă oamenii s-au strâns mai târziu decât de obicei.

UPDATE 23:15 Jandarmii se pregătesc să evacueze Piaţa Universităţii. Au mai rămas doar câteva zeci de oameni care mai protestează.

UPDATE 22:50 "La ora 22,00, toate mitingurile care s-au desfăşurat în ţară s-au încheiat fără incidente. Continuă protestul la Piaţa Universităţii, unde se mai află aproximativ 200 de manifestanţi", a declarat Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. El a adăugat că în Bucureşti, la Universitate, mai sunt aproximativ 200 de manifestanţi.

UPDATE 22:30 Numărul protestatarilor din fața Teatrului Național începe să scadă.

UPDATE 22:15 În acest moment, în Piaţa Universităţii, de ambele părţi ale bulevardului Magheru, sunt peste 500 de protestatari.

UPDATE 21:50 Mircea Badea este în Piaţa Universităţii. El crede că protestele nu trebuie să se termine. "Sunt aici de două ore. După foarte mult timp după ce nu s-a auzit nicio voce decât a conducătorului, acum există puls, există voce. Mie îmi place foarte mult ce e aici. Băsescu dictează şi toţi scriu după dictare. Lui Băsescu i-aş spune să plece", a spus Badea.

UPDATE 21:30 În Piața Universității au ajuns mai multe grupuri de studenți. Tinerii s-au amplasat atât în fața TNB, cât și în zona fântânii. Câțiva studenți au o pancartă pe care scrie: "Baconschi dialoghează, studenții protestează"

UPDATE 20:50 Protestele se vor încheia la ora 23, căci după această oră sunt interzise prin lege adunările generale, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Florin Hulea.

UPDATE 20:44 Controalele corporale au loc în cele patru puncte prin care se poate intra în Piața Universității: două în pasajul Universității, unul la Hotelul Intercontinental și cel de-al patru-lea la restaurantul Dunăre. Manifestanții sunt de acord cu aceste controale, atât timp nu sunt abuzuri și bruscări.

UPDATE 20:40 MAI informează că 3.500 de persoane protestează în toată țara.

UPDATE 20:15 Potrivit televiziunilor de știri, în acest moment se află în centrul Capitalei în jur de 1.000 de persoane.

UPDATE 19:50 Studenții au ajuns în Piața Universității.

UPDATE 19:35 Prezența jandarmilor este foarte discretă în această seară. Aceștia au format două cordoane: una în fața Teatrului Național și alta la fântână.

UPDATE 19:15 80 de studenți s-au întâlnit în Regie, fiind așteptați de alți 150 în Piața Universității.

image

UPDATE 18:50 Protestul este pașnic, de aceea manifestanții au început să strige: "Să vină galeriile!", potrivit HotNews.

UPDATE 18:30 Deși în Capitală a început să plouă, manifestanții nu renunță la protest. Aproximativ 50 de jandarmi se află în Piaţa Universităţii iar la gurile de metrou se fac percheziţii.

UPDATE 18:15 O sută de persoane de etnie rromă au venit în Piaţă pentru a protesta. Aceștia vor să aibă mai multe formaţiuni politice care să le reprezinte etnia, dintre care să aibă de unde alege.

UPDATE 18:00 Autoritățile au deschis 30 de dosare pentru manifestanți din seara trecută pentru port de arme albe și tulburarea liniștii publice.rare

UPDATE 17:55 RTV vorbește de un număr de 1.000 de persoane care protestează în Piața Universității.

image

UPDATE 17:40 Biserica Ortodoxă Română a dat un comunicat în care anunţă că este alături de protestatari.

UPDATE 17:30 Numărul protestatarilor a ajuns la 600.

UPDATE 17:00 În Piaţă au ajuns peste 500 de manifestanţi. 300 dintre aceștia sunt profesori vor să ceară să fie respectaţi, să trăiască într-un stat de drept şi să aibă o viaţă mai bună pentru copiii lor. Spre deosebire de cazurile altor grupuri compacte care apar în Piaţa Universităţii, cel al profesorilor nu a fost oprit de jandarmi pentru legitimare, cu excepția unui singur profesor.

Astăzi este a opta zi consecutivă de proteste la Kilometrul Zero. Cateva zeci de protestatari au început să vină în Piaţa Universităţii după ora 13.00.

Udrea despre proteste: „Sunt de acord cu aceste proteste“ UPDATE

Unii dintre ei flutură steaguri tricolore şi afişează mai multe bannere şi pancarte cu sloganuri antiprezidenţiale şi antiguvernamentale. "Foamea şi sărăcia au cuprins România" şi "Voinţa Poporului / Demisia dictatorului"  sunt doar două dintre mesajele afişate de protestatari.

Protestul de aseară a fost unul care a creat probleme serioase Jandarmeriei. Celor care se aflau în Piaţa Universităţii li s-au alăturat câteva sute de manifestanţi de la mitingul organizat de USL la Arcul de Triumf.

image

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

image

Click aici pentru fotogalerie!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite