Începe „Noaptea Institutelor Culturale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 70 de evenimente au fost pregătite pentru bucureştenii amatori de cultură şi tradiţii europene în această seară.

13 centre şi institute culturale din Capitală îşi vor deschide porţile diseară, cu începere de la ora 17.30 şi până mâine dimineaţă la ora 4.00, şi vor invita bucureştenii  să ia parte la programe atrăgătoare care îmbină cultura, tradiţiile şi distracţia.

Ajunsă la cea de a patra ediţie, „Noaptea institutelor cultural“ este organizată de Uniunea Europeană a Institutelor Culturale-Bucureşti şi cuprinde evenimente propuse de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Forumul Cultural Austriac, Fundaţia Culturală Greacă, Instututul Goethe, Institutul Cervantes, Instuitutul Cultural Român, Institutul Francez, Instuitutul Italian de Cultură „Vito Grasso“, Instuitul Polonez, Delegaţia Wallonie-Bruxelles şi Centrul Cultural şi de Informare al Ambasadei Ucrainei. Coordonatorul actualei ediţii este Institutul Polonez.

De la lecţii de cricket, la meniuri tradiţionale

Cei care vor vizita British Council vor avea ocazia să se iniţieze în jocul de cricket sau în valsul englezesc, în timp ce la Centrul Republicii Ungare vor putea urmări un program de dansuri populare maghiare. Fundaţia Culturală Greacă invită publicul la vizionarea filmului „El Greco“, care va avea loc la Institutul Cervantes, de la ora 22.00. Institutul Francez oferă vizionări de filme în aer liber, în grădină. Oferta culinară este o atracţie în plus, meniuri tradiţionale fiind pregătite pentru vizitatori. La Centrul Ceh, berea va fi băutura serii.

Mai multe mijloace RATB vor circula toată noaptea pentru a asigura transportul pasionaţilor de cultură.

Informaţiile complete referitoare la „Noaptea Instituţiilor culturale 2010“ se pot obţine la adresa www.icr.ro/noaptea_institutelor_2010.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite