Începe Festivalul Filmului Francofon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul cinematografic începe astăzi, la Sala „Elvira Popescu“ a Institutului Francez. Filmul lui Cristi Puiu, „Aurora“ va încheia festivalul, miercuri, 30 martie.

Citiţi şi

Javier Bardem este „Biutiful”

Timp de şase zile vor fi proiectate în cadrul evenimentului filme produse în Vietnam, Canada, Elveţia, Ciad, Belgia, Egipt, vorbite în franceză ori arabă.

Diseară, deschiderea va fi la ora 20.30, cu filmul „După-amieze cu Margueritte“/ „La Tête en friche“, o comedie tipic franţuzească, producţie 2010, în regia lui Jean Becker, cu Gérard Depardieu şi Gisèle Casadesus în rolurile principale.

Germain, de 45 de ani, aproape analfabet, îşi duce viaţa măruntă cu prietenii de la bar, cu prietena Annette, în parcul în care merge ca să numere porumbeii şi grădina de zarzavaturi din spatele rulotei în care trăieşte. Într-o zi, în parc, o întâlneşte pe Margueritte. Entre Germain şi Margueritte iau naştere o relaţie tandră, o iubire „părintească“, este pe scurt povestea filmului.

Filme de Cannes la Bucureşti

Producţia canadiană „Iubirile imaginare“/ („Les Amours imaginaires“), de Xavier Dolan, este în programul festivalului mâine, de la ora 18.00. Filmul, selectat la Cannes 2010, va fi subtitrat în limba română. Francis şi Marie, prieteni, se îndrăgostesc de aceeaşi persoană. Acest trio se va transforma curând într-o relaţie bolnăvicioasă.

Duminică, de la ora 16.00, sunteţi invitaţi să vizionaţi „Un om care plânge“ / („Un homme qui crie“), de Mahamat-Saleh Haroun. Este o versiune franceză şi arabă, subtitrat în franceză şi română. „Ciad, în zilele noastre. Adam, de 60 de ani, fost campion de nataţie, e profesor de înot la piscina unui hotel de lux din N’Djamena. Hotelul e cumpărat de chinezi, iar Adam e dat afară şi trebuie să cedeze locul fiului său Abdel. Această situaţie îl afectează profund – o consideră o decădere socială“, este prezentarea poveştii.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite