O săptămână printre arome de ceaiuri și cafele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureștenii sunt invitați, începând de astăzi și până duminică, 18 septembrie, la cea de-a treia ediţie a Festivalului Ceaiului şi Cafelei care se va desfășura în mai multe locuri din Capitală. 

Organizatorii au declarat că evenimentul va avea loc la Sala Dalles de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu numărul 18, dar și în alte locuri precum: Ceai La Vlaicu, Grădina Verona – Cărtureşti, Cafepedia Romană, Serendipity, Ceainăria Rendez-Vous Ambiance, Cafeneaua Dalles şi Godot Café –Teatru.

Pentru această săptămână cât se va desfășura festivalul, au fost pregătite concerte, dar şi ceremonii tradiționale de servire a ceaiului şi cafelei, practicate în alte țări: Japonia, Anglia, India, Brazilia, Turcia şi Argentina.

Un program divers și savuros

Festivalul Tea&Coffe începe diseară, de la ora 20.00, la o seară mediteraneană cu degustări de ceai și un concert susţinut de Călin Torsan şi Saşa Liviu Stoianovici; la Ceainăria Ceai la Vlaicu. Biletul de intrare costă 15 lei.

Pentru mâine seară, de la ora 17.00 a fost programată o seară japoneză cu o expoziție de Bonsai, o demonstraţie de ikebana și o ceremonie dedicată ceaiului. Miresmele îi vor atrage pe bucureșteni la Grădina Verona-Cărturești unde intrarea este liberă.

Ziua de miercuri este dedicată jazzului și aromelor de cafea. De la ora 20.00, la , Cafepedia Romană are loc un concert susţinut de Irina Sârbu Band și demonstraţii prezentate de campioni în arta cafelei.

De joi puteți vedea o expoziție de fotografie la Ceainăria Rendez-Vous Ambiance , iar vineri distracția începe de la ora 21.00 la Serendipity, la un concert brazilian și se încheie duminica seara cu spectacolul de teatru la Teatrul Godot Café din Centrul Istoric.

Specialiștii în cafea fac demonstrații

Vizitatorii sunt așteptați de vineri și până duminică, la Sala Dalles unde vor putea participa la demonstraţii de preparare a cocktail-urilor din ceai şi cafea, de către cei mai buni specialiști din lume.

Organizatorii au mai pregătit și un atelier mai puțin obișnuit cum este cel de codiţe şi brăţări africane. Mai sunteți așteptați să vă delectați și cu tot felul de arome de cafea și să aflați beneficiile consumului unor esențe aromate și plăcute.

Momentele rafinate vor fi combinate cu cele de relaxare, iar pentru asta au fost pregătite prezentări de modă, demonstraţii de tango, dar și dansuri indiene sau argentiniene. Programul de vizitare al expoziţiei de la Dalles este între orele 9.00 și 21.00, iar intrarea este liberă.

Programul Tea&Coffee Festival 2011:

Luni, 12 septembrie

Seară Mediteraneană– Concert la saz, susţinut de Călin Torsan şi Saşa Liviu Stoianovici; Degustare de ceai rize şi tuareg.
Ora 20:00, Ceainăria Ceai la Vlaicu (Str. Aurel Vlaicu, nr 47)
Intrarea - 15 lei.

Marți, 13 septembrie
Seară Japoneză  - Expoziție de Bonsai (susţinută de Asociația Ro-Bonsai); demonstraţie de ikebana (susţinută de Centrul de Studii Romano-Japoneze); ceremonia ceaiului (susţinută de Doamna Kazuko Diaconu, Preşedinte Fundaţia Nipponica);
Ora 17:00, Gradina Verona-Cărturești (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15)
Intrarea – liberă

Miercuri, 14 septembrie
Jazz cu Aromă de Cafea – Concert susţinut de Irina Sârbu Band; demonstraţii de Latte Art, susţinute de Paul Ungureanu şi Florina Vlaicu, campionii SCAE România;
Jazz Dance Workshop, susţinut de Pas Boutique.
Ora 20:00, Cafepedia Romană (Str. Pictor Arthur Verona nr. 2)
Intrarea - 15 lei

Joi, 15 septembrie
Portret La O Cafea – Vernisajul expoziţiei de fotografie semnate de artistul vizual Andrei Tănase; demonstraţii de Latte Art, susţinute de către Paul Ungureanu şi Florina Vlaicu, campionii SCAE România.
Ora 20:00, Ceainăria Rendez-Vous Ambiance (Calea Floreasca, nr. 102)
Intrarea -  liberă

Vineri, 16 septembrie

Seară braziliană – Concert special de Bossa-Nova, susţinut de Luiza Zan şi chitaristul Alex Man; demonstraţii de Latte Art, susţinute de către Paul Ungureanu şi Florina Vlaicu, campionii SCAE România.
Ora 21:00,  Serendipity (Str. Dumbrava Roşie, nr. 12)
Intrarea -  15 lei

Duminica, 18 septembrie
Spectacolul de teatru Bullets over Lipscani - adaptare după Woody Allen - în regia lui Eugen Gyemant. Protagonişti: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea şi Cătălin Babliuc.
Ora 17:00, Godot Café –Teatru (Str. Blănari nr. 14).
Intrarea - 20 lei.

Expoziția de ceai, cafea și accesorii de la Sala Dalles unde intrarea este liberă are umătorul program:
Vineri, 16 septembrie :

•    Degustări de cocktail-uri din ceai și cafea, realizate în stil Latte Art de către Paul Ungureanu şi Florina Vlaicu, campionii SCAE România
•    Ateliere de artă creativă, susţinute de Creative Arts
•    Atelier de reciclare creativă, susţinut de Incubator 107
•    Ora 19:00 - Japanase Jungle Jam - Prezentare de modă a fashion designer-ului Irina Irimia.
Sâmbăta, 17 septembrie:
•    Degustări de cocktail-uri din ceai și cafea, realizate în stil Latte Art de către campionii SCAE România
•    Ateliere de artă creativă, susţinute Creative Arts
•    Atelier de codiţe şi brăţări africane, susţinut de Incubator 107
•    Ora 12:00 – demonstraţie de belly dancing şi dans indian cu Cesarela Hakman şi grupul Shakti
•    Orele 17:00 – 21:00 - Serată de Tango,  Cafeneaua Dalles (Bd. Nicolae Balcescu, nr 18): demonstraţie de tango argentinian, lecție gratuită de tango argentinian. Înscrierile la Serata de Tango se fac între vineri, ora 9:00 şi sâmbată, ora 16:00. Evenimentul este prezentat și susținut de Alexandru Eugen Cristea de la şcoala Magisteria.
Duminica, 18 septembrie, Sala Dalles:
•    Degustări de cocktail-uri din ceai și cafea, realizate în stil Latte Art de către Paul Ungureanu şi Florina Vlaicu, campionii SCAE România
•    Ateliere de artă creativă, susţinute de Creative Arts
•    Ora 17:00 – spectacolul de comedie Despre cafea, regizat de Dorin Eugen Ionesc

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite