Bucureşti: Începe primul campionat de simulat cântatul la chitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul campionat de Air Guitar din România va avea loc în această seară, în clubul bucureştean Green Hours, de la ora 20.00.

La această primă competiţie s-au calificat patru concurenţi. Unul dintre aceştia are şansa să devină reprezentantul României la Campionatul Mondial din Finlanda, de la 21 august 2009, la Oulu.

Air Guitar“ este un concurs la care participanţii îşi arată talentul de a mima postura unui chitarist şi se desfăşoară pe durata a două runde.

Fiecare dintre cele două runde este punctată de către un juriu format din 3-4 persoane care notează participanţii în sistemul folosit în patinajul artistic.

Astfel, se notează impresia tehnică dar şi cea artistică.Concurenţii pot performa în fiecare din cele două runde pe un fragment muzical nu mai lung de 60 de secunde.
 
Această reacţie naturală la sunetul muzicii a fost transformată în competiţie acum 15 ani de către finlandezi. În prezent peste 30 de ţări sunt afiliate la un Campionat Mondial de Air Guitar.  

Scopul acestei competiţii este promovarea păcii, iar concurenţii pleacă de la ideea că oricine ţine în mână o chitară nu poate ţine în acelaşi timp şi o armă.

Multiplul campion american Dan Crane a fost cel care a rostit pentru prima dată sloganul „Make air, not war“.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite