Încep târgurile de mărţişoare în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În weekend şi săptămâna viitoare, în Capitală îşi deschid porţile mai multe tâguri de mărţişoare pentru bucureştenii care vor să achiziţioneze, odată cu venirea primăverii, cadouri pentru cei dragi.

Principalul moment ce anunţă venirea primăverii este reprezentat de sărbătoarea mărţişorului adânc înrădăcinată în cultura românilor.
Anul acesta în Capitală se vor deschide mai multe târguri de mărţişoare, printre cele mai importante regăsindu-se: Festivalul Primăverii de la Sala Dalles, Târgul Mărţişorului de la Muzeul Ţăranului Român şi cel organizat la Palatul Copiillor.

La Dalles găsiţi felicitări 3D

Festivalul Primăverii de la Galeria Dalles se desfăşoară până la 8 martie, zilnic între orele 10.00 şi 20.00, iar intrarea este liberă. Aici puteţi găsi o varietate de cadouri pentru cei dragi, începând de la gravuri şi felicitări 3D până la mărţişoare şi dulciuri, dar şi multe alte surprize. De asemenea în cadrul acestui festival veţi putea găsi până la un kilometru de spaţiu expoziţional şi un portretist prezent aici pe toată durata evenimentului.

Începând de astăzi, la Muzeul Ţăranului Român (MŢR), va avea loc Târgul Mărţişorului care va fi deschis, între orele 10.00 şi 18.00, până la 1 martie, preţul unui billet variând între 2 şi 4 lei. Artişti plastici, studenţi şi 300 de meşteri populari vă aşteaptă cu mărţişoare tradiţionale din Bucovina şi Bistriţa, dar şi mărţişoare de criză sau suprarealiste. Nu vor lipsi nici mărtişoarele culinare: turtă dulce, dulceţuri, kürtös kalács, dar nici piesele de teatru pentru copii interpretate de trupa de teatu a atelierului MŢR.

Palatul Copiilor va găzdui cea de-a treia ediţie, cu intrare liberă, a Târgului de Mărţişoare, ce se va desfăşura până la 1 martie între orele 10.00 şi 21.00. În cadrul acestei expoziţii vor fi expuse mărţişoare, cadouri şi felicitări realizate de copiii şi bătrânii aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din sectorul 6.

Marţişoare făcute de copii

Duminică, între orele 11.00 şi 13.00, va fi organizată o expoziţie de mărţişoare confecţionate de copii la intrarea din Câmpia Libertăţii, a parcului Alexandru Ioan Cuza. Proiectul se află la cea de-a patra ediţie, la acesta participând mai multe grădiniţe din Capitală.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite