Încep lucrările la Pasajul Mihai Bravu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traseul viitorului pasaj are ca punct de plecare Şoseaua Mihai Bravu, în dreptul străzii Vântului (staţia de metrou Mihai Bravu), traversează Splaiul Unirii (Râul Dâmboviţa) şi intersecţia Văcăreşti cu Şoseaua Mihai Bravu, încheindu-se pe Calea Văcăreşti, anunţă Primăria Capitalei.

Lungimea pasajului care va avea două benzi pe sens este de 700 de metri, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Costurile sunt estimate la circa 31 milioane de euro.

Pentru realizarea acestui proiect, se restricţionează circulaţia rutieră pe Şoseaua Mihai Bravu, pe tronsonul cuprins între Splaiul Unirii şi Bulevardul Tineretului, de la miezul nopţii, pe o perioadă estimată de şase luni. Circulaţia rutieră în zona menţionată se va desfăşura pe câte două benzi pe sens.

image

Circulaţie sugrumată

Linia 34 de tramvaie va funcţiona pe traseul actual, între terminalul Banu Manta şi intersecţia Şoseaua Mihai Bravu - Calea Dudeşti, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Calea Dudeşti până la Depoul Dudeşti, anunţă RATB.

Această situaţie este una provizorie, RATB intenţionând să utilizeze traseul Calea Vitan - Calea Dudeşti, după modificarea reţelei de tramvai din intersecţia Calea Vitan - Calea Dudeşti. Pentru preluarea călătorilor de pe linia 34 afectată de lucrări, RATB înfiinţează linia navetă de autobuze 634, între Baba Novac şi terminalul Romprim, pe următorul traseu: Şoseaua Mihai Bravu, Calea Văcăreşti, Piaţa Sudului, Şoseaua Olteniţei, terminalul Romprim.

Abonamente valabile

Călătorii care au deja abonamente eliberate pe linia 34 le vor putea folosi şi pe linia navetă de autobuze 634. Traseele liniilor de autobuze 312, 313 şi 381, care funcţionează în zona lucrărilor, nu vor fi modificate, însă, staţia Şoseaua Mihai Bravu amplasată pe Calea Văcăreşti, pe sensul către Piaţa Sudului, se suspendă, autobuzele având staţia pe Bulevardul Tineretului, comună cu cea a liniei 133.

Linia 77 de troleibuze va funcţiona pe traseul de bază, între Piaţa Reşiţa şi Piaţa Sudului, cu un număr suplimentar de vehicule, iar linia 76 se suspendă. Abonamentele eliberate pe linia 76 vor fi valabile până la expirare, pe liniile 77, 381 şi pe liniile 312 şi 313, pe traseul fostei linii 76.

Podul hobanat de la Basarab este gata

La jumătatea acestui an şoferii vor putea circula pe Pasajul suprateran Basarab. Până atunci, Sorin Oprescu, edilul Capitalei, va inspecta mâine, la ora 11.00, podul hobanat al pasajului care a fost finalizat.

Acesta are patru benzi de circulaţie, câte două pentru fiecare sens, plus două linii de tramvai.
Investiţia totală la Pasajul Basarab depăşeste 225 de milioane de euro, iar pasajul rutier denivelat face legătura între Bulevardul Nicolae Titulescu, Şoseaua Orhideelor, Podul Grozăveşti, Bulevardul Vasile Milea şi Şoseaua Orhideelor. Viaductul principal al pasajului are o lungime totală de 1.450 de metri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite