Incendiu în pădurea de la Măgurele: patru hectare de vegetaţie şi un hectar de pădure tânără ard în acest moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase autospeciale încearcă să stingă focul declanşat în jurul orei 14.30, în apropiere de localitatea ilfoveană Dărăşti. Intervenţia este îngreunată de vânt şi de faptul că nu există o sursă de apă foarte apropiată de locul incendiului.

„Un incendiu puternic a izbucnit în această după-amiază în pădurea Măgurele din Ilfov. Apelul a fost făcut la 112 în jurul orei 14.30. Noi am fost solicitaţi pentru o zonă de vegetaţie uscată, dar la faţa loclului s-a constatat că arde şi un hectar de pădure tânără, lizieră din zonă. Acest lucru a necesitat suplimentarea maşinilor de intervenţie: dacă iniţial au fost trei autospeciale cu apă şi spumă, ulterior au mai fost trimise trei maşini. În acest moment lucrătorii ISU încă încearcă stingerea incendiului. Nu există victime“, a declarat, pentru „Adevărul“, purtătorul de cuvânt al ISU Ilfov, Petruş Simion.

În total, zona afectată este de patru hectare: trei hectare de vegetaţie uscată şi unul de pădure. Intervenţia pompierilor este îngreunată de vânt şi de faptul că nu există o sursă de apă apropiată locului unde s-a declanşat incendiul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite