Inaugurare cu reclamaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura aripă funcţională a noului mall Grand Arena, cea a hipermarketului Carrefour, a fost deschisă ieri cu scandal. Oamenii au găsit neconcordanţe între preţul de pe raft şi cel afişat la casele de marcat, iar mai multe persoane au reclamat că li s-au furat telefoanele mobile.

Sute de persoane, majoritatea pensionari, au venit ieri la inaugurarea Grand Arena Mall, din cartierul bucureştean Berceni. După ce au călcat pe covorul roşu de la intrare, menit să acopere noroiul din faţa magazinului, clienţii au dat de şantier.

Muncitorii încă mai lucrau la instalaţia electrică, iar femeile de serviciu dădeau cu mătura. Nici firmele care au închiriat spaţii în incinta mallului nu s-au prea grăbit să finalizeze lucrările. Mallul dispune de 180 de magazine, însă ieri aproape toate aveau grilajele trase. Astfel, singura alternativă a celor veniţi în prima zi de la deschidere a fost aripa ocupată de hipermarketul Carrefour şi de magazinul Flanco.

Brelocuri şi steguleţe, singurele „promoţii”

Clienţii care şi-au făcut ieri aprovizionarea din hipermarketul Carrefour din noul mall au crezut că vor găsi produse mai ieftine decât în celelalte magazine din zonă sau că vor primi ceva gratuit. Aici, oamenii şi-au dat seama imediat că, dacă vor să plece cu ceva în coş, trebuie să plătească aceiaşi bani pe care i-ar fi dat şi în altă parte.

Singurele produse gratuite de care au beneficiat clienţii noului mall au fost câte un breloc şi câte un steguleţ. „Credeam că voi găsi ceva promoţii, dacă este prima zi, dar nu sunt. Ce e mai avantajos e faptul că se află mai aproape de mine cu o staţie de autobuz”, a spus Gabriela Vilante, în vârstă de 57 de ani.

„Ne fură pe faţă, mă duc la OPC!”

La câteva ore de la deschidere, în Grand Arena Mall au apărut şi primele reclamaţii. Zeci de clienţi s-au plâns că sunt păcăliţi de angajaţii hipermarketului Carrefour.

„Am luat din Carrefour câteva produse, dar preţurile de la raft erau diferite faţă de cele de la casă. O să ma duc să depun o plângere la Protecţia Consumatorilor, fiindcă nu e posibil aşa ceva”, a spus Grigore Cosma, în vârstă de 62 de ani, nervos că a trebuit să plătească mai mult decât se aştepta. Angajaţii magazinului au încercat să se scuze, spunând că nu au reuşit să verifice ordinea preţurilor de pe rafturi.

Zeci de incidente de acest fel au făcut ca în scurt timp cozile de la casele de marcat să se întindă până la raioane. În acest timp, la ghişeul de informaţii, alte câteva persoane anunţau că le-au fost furate telefoanele mobile. Acestea au susţinut că telefoanele le-au fost sustrase în timp ce îşi făceau cumpărăturile.

Cea mai mare investiţie într-un mall din capitală

Compania EuroInvest Intermed a deschis centrul comercial Grand Arena Mall în urma unei investiţii de 187 milioane de euro. Noutatea pe care o aduce acest centru comercial constă în faptul că este primul mall din Capitală care are inclus un hipermarket.

Carrefour a închiriat aici o suprafaţă de 13.500 de metri pătraţi, deschizând astfel cel de-al şaptelea magazin din Bucureşti. Amplasat la intersecţia dintre strada Turnu Măgurele şi Bulevardul Metalurgiei, Grand Arena este al doilea mall inaugurat în cartierul Berceni, după City Mall, deschis în 2005.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite