Bucureşti: Inaugurare cu ploaie la „Cinema din maşină“ (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară s-a inaugurat în Bucureşti la Băneasa Shopping City primul cinematograf Drive In din România. Premiera „Epoca de Gheaţă 3 – Apariţia dinozaurilor“ s-a bucurat de un mare succes, bucureştenii fiind atraşi în special de faptul că pot vedea un film din propria maşină

Primul cinematograf Drive In Digital din România s-a lansat aseară, când spectatorii au putut urmări în avanpremieră mondială  „Epoca de Gheaţă 3 – Apariţia dinozaurilor”.

Niciun loc liber
"«Băneasa Drive In Cinema» este deschis zilnic, iar biletele pentru prima avanpremieră pentru public au fost rezervate în totalitate“, a spus Raluca Mănăilă, asistentă Relaţii Publice Băneasa Shoping City.

Cinefilii au ocupat aseară toate cele trei sute de locuri disponibile din parcarea special amenajată în faţa marelui ecran (GALERIE FOTO).
Nimic nu le-a stricat buna dispoziţie spectatorilor, nici măcar ploaia. „Mai dăm drumul la ştergătoare, mai dăm cu o cârpă când se abureşte parbrizul. Ne descurcăm“, a spus Florin Urse, care a venit la film însoţit de sora şi în cumnatul lui.

Claxonatul interzis!
Curiozitatea a fost cea care i-a scos din casă pe cinefili. „Am venit la «Drive In» din curiozitate. Am văzut mereu în filme, la americani, şi vroiam să fiu şi eu printre primii români care văd un film din maşină”, a spus Florin Dimian, venit la film împreună cu soţia lui, Viorica.

Pentru ca vizionarea să se desfăşoare în condiţii decente, organizatorii au stabilit câteva reguli pe care spectatorii trebuie să le respecte. Spre exemplu, nu se poate depăşi limita de viteză de 10 kilometri pe oră. De asemenea, după parcarea maşinii şi în timpul rulării filmului, clienţii au obligaţia de a ţine farurile şi celelalte sisteme de semnalizare stinse, iar claxonatul sau producerea de alte zgomote nu sunt permise. Persoanelor în stare de ebrietate nu au acces.

Puteţi veni cu scaun de acasă
Pentru o bună distribuire, maşinile pot intra în parcare cu mai mult de două ore înainte de începerea filmului. Atunci când vremea este favorabilă, spectatorii pot ieşi din maşini. „Oricine doreşte, îşi poate aduce scăunelul de pescuit de acasă şi se poate aşeza lângă maşină, atâta timp cât nu îi deranjează pe cei din jur“, a spus Loredana Croicica, director de marketing şi vânzări Băneasa Shopping City.

Pentru situaţii ca aceea de aseară, când din cauza ploii spectatorii au fost nevoiţi să ţină ştergătoarele în funcţiune pe toată durata filmului, organizatorii s-au gândit la o soluţie. „Pentru clienţii care rămân fără baterie din cauza folosirii ştergătoarelor în seri ca aceasta sau din orice alt motiv, avem pregătite redresoare pentru baterii auto“, a declarat Loredana Croicia. ;

La mall sau în aer liber?
Biletul la “Drive In Băneasa” costă 15 lei de luni până joi, iar de vineri până duminică, 20 de lei.

Preţul unui bilet la un cinematograf convenţional variază în funcţie de perioada săptămânii şi de oră. Astfel puteţi plăti pentru a vedea un film, de luni până joi, de la 5 lei (Cinema Gloria) până la 17 lei (Movieplex Plaza).

De vineri până duminică, după ora 17.00, biletele costă între 5 lei (Cinema Gloria) şi 25 de lei (Movieplex Plaza). Pentru închirierea unui DVD trebuie să plătiţi între 3 şi 8 lei pe zi.

Avantaje şi dezavantaje la „Drive In“

Avantaje
Cel mai mare avantaj pe care îl oferă vizionarea unui film din propriul autoturism este intimitatea.

Poţi face orice fel de comentariu oricând, fără să deranjezi pe nimeni. Nu trebuie să te ridici ca să permiţi trecerea celorlalţi spectatori, poţi regla sonorul după cum vrei, iar vechea problemă de genul tipul înalt din faţă cu şapcă, din cauza căruia vezi doar jumătate din ecran, dispare.

De asemenea, fumătorii nu trebuie să renunţe la ţigară pe durata vizionării filmului. În plus nu eşti nevoit să cumperi floricele, chipsuri, suc sau bere la preţuri de cinema.

Dezavantaje
În cazul în care filmul nu este pe placul dumneavoastră trebuie să aşteptaţi până la final sau să vă poziţionaţi de la început cât mai aproape de una dintre cele două ieşiri. Sonorizarea se face pe calea undelor radio, aşa că este indispensabil radiocasetofonul auto.

Dacă plouă vizionarea filmului se face printre ştergătoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite