În Nordul Capitalei se construieşte un cinematograf de 19 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grand Cinema Digiplex de la Băneasa Shopping City se deschide la 23 septembrie. Noul cinematograf se întinde pe 14.000 de metri pătraţi şi este dotat cu o tehnologie 3D de ultimă generaţie. El va avea 13 săli cu peste 2.600 de locuri ajustabile, un foaier imens, canefea şi săli VIP.

Grand Cinema Digiplex, care se va deschide oficial la 23 septembrie la Băneasa Shopping City, este un nou concept de cinema care a presupus o investiţie de „doar“ 19 milioane de euro. Practic, complexul va reuni, sub acelaşi acoperiş, săli cu ecrane de mari şi foarte mari dimensiuni, cu fotolii ajustabile, locuri VIP în fiecare sală şi săli în întregime VIP, cu servicii de primire, garderobă, bar şi lounge separat.

Sistem audio, în premieră

Cele 13 săli sunt echipate cu cele mai noi tehnologii de proiecţie digitală şi cu un complex şi avansat sistem audio multi-dimensional - Ionosono -, care este o premieră în România, fiind considerat cel mai bun în domeniu, la ora actuală.

De asemenea, Grand Cinema Digiplex va fi, ca suprafaţă, cel mai mare complexul de cinematografe complet digitalizat din ţară, acoperind 14.000 de metri pătraţi şi oferind peste 2.600 de locuri de vizionare cu unghiuri perfecte de vizibilitate. Accesul în cinema se va face pe la etajul întâi al centrului comercial Băneasa Shopping City. În plus, automatele de vânzare a biletelor vor fi amplasate peste tot în incinta mallului, astfel încât cinefilii îşi vor putea cumpăra biletele chiar în timp ce îşi fac cumpărăturile sau iau masa.

Fiecare dintre sălile cinematografului va avea propriul design şi stil. Se pune mare accent pe confortul spectatorilor, aşa că fotoliile sunt ajustabile, o altă premieră în cinematografele din România, şi oferă un nivel adiţional de confort şi spaţiu suplimentar pentru picioare. Clienţii vor putea să comande răcoritoare şi gustări în timpul filmului.

Cel mai lat ecran are 22 de metri

Dotările fiecărei săli sunt de ultimă generaţie. Spre exemplu, sălile Grand Ultra şi Grand Epika au ecrane de foarte mari dimensiuni, care le vor oferi vizitatorilor o experienţă video şi audio de excepţie. Grand Ultra, sală cu o capacitate de 500 de locuri, are cel mai larg ecran din ţară (22 de metri) şi sistemul de sunet Iosono, care presupune o reţea de difuzoare speciale, controlate de un software dedicat, capabilă să recreeze ambianţa acustică multidimensională a realităţii. În plus, ecranul de tip „silver screen“ permite spectatorilor să se bucure de o imagine excepţională, datorită texturii speciale.
De asemenea, sălile VIP Grand Studios vor oferi servicii premium unei clientele de lux: au un design modern, servicii de primire, garderobă, un bar şi lounge separat, precum şi fotolii şi canapele ajustabile amenajate în ideea de „living room“.

Sală ajustabilă, cafenea şi expoziţie

„Vedeta complexului“ este, însă, sala Grand  Epika. Aceasta va avea 500 de locuri ajustabile, care însă sunt şi mobile, putând fi aranjate în diverse forme. Practic, această sală va putea fi cinematograf, sală pentru prezentări de modă, de concerte, de spectacole, local pentru stand-up comedy şi multe altele.
Grand Cinema Digiplex va avea şi Eye-Fi Café Bar, un spaţiu intim unde pot fi savurate băuturi şi gustări, precum şi un spaţios şi modern foaier care include sala de expoziţii Imagika. 

Cele mai scumpe săli 3D

Prima sală 3D din ţara noastră s-a deschis, în mai 2008, la Movieplex Cinema, iar lansarea s-a făcut cu ultimul filmul „Indiana Jones şi regatul craniilor de scristal“. Situat la etajul al doilea al complexului Plaza România, complexul are peste 6.000 de metri pătraţi, 11 săli de cinema, pe două niveluri, 2.537 de locuri, dintre care 26 pentru persoane cu dizabilităţi şi bufet cu gustări. Investiţia s-a ridicat la 10 milioane de euro. Cinematograful are o sală de lux cu bar propriu, Sala Lounge, care are 44 de locuri.
În iunie 2010 se deschidea Cinema City Sun Plaza. Complexul, operat de Cinema City România, are 15 săli (patru săli 3D şi 11 sistem Kinoton), 2.836 de locuri şi o suprafaţă de peste 5.000 metri pătraţi. Este dotat cu un bufet cu gustări şi o cafenea de incintă. Complexul a costat în jur de 8 milioane de euro.
Cel mai mare şi mai modern cinema era considerat Megaplexul din mallul Afi Palace Cotroceni, inaugurat în noiembrie 2009. Acesta are 21 de săli care au, în total, aproape 4.300 de locuri, dintre care 17 sunt sali standard, 3 sunt VIP (30-50 de locuri fiecare), iar una este Samsung IMAX, cu 400 de locuri. Investiţia totală a fost de peste 10 milioane de euro.

Piesa de rezistenţă este sala IMAX, unde ecranul este confecţionat din latex cu perforaţii speciale care permit trecerea sunetului şi acoperit cu o vopsea argintie specială. Costul sistemului de proiecţie pentru IMAX a fost de peste 2 milioane euro.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite