Peste 25.000 de elevi susţin mâine prima probă a Bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi elevii bucureşteni de clasa a XII-a sau a XIII-a încep mâine bacalaureatul cu proba orală la limba maternă (română, germană sau maghiară). Conform statisticilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, încele 73 de centre de examen vor fi prezenţi 25.024 elevi de la toate liceele bucureştene. 

Cei mai mulţi elevi se găsesc în Sectorul 1 - 5.762, din care 55 au ca limbă maternă germana. Urmează elevii din sectorul 2 - 4.998 - din care 34 vor susţine proba la limba maghiară.
În sectorul 3 vor susţine proba la limba română 4.698 elevi, în sectorul 6 - 4.484 elevi, în sectorul 4 - 2.627 elevi, iar în sectorul 5 vor participa la prima probă de Bac 2.455 elevi. 

Anul acesta este primul în care părinţii îşi pot desemna observatori care să participe la examene. Observatorii vor avea acces în centrele de examen numai însoţiţi de un membru al comisiei delegat de preşedintele acesteia şi doar în baza adeverinţei şi a unui act de identitate.

Observatori-părinţi la examen

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2011, vor fi acceptaţi cel mult doi observatori/centru de bacalaureat / probă de examen.

Observatorii nu au voie să ia contact direct cu subiectele (vizual sau xerocopie etc.) înainte de afişarea acestora, să citească lucrările candidaţilor sau să discute cu aceştia în timpul probelor.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite