Împuşcături cu vopsea, o distracţie la modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

tot mai mult teren în România, mai ales în Capitală. Paintballul a devenit o opţiune pentru cei care vor să iasă, să-şi petreacă timpul liber în altă parte decât la terase sau în

tot mai mult teren în România, mai ales în Capitală. Paintballul a devenit o opţiune pentru cei care vor să iasă, să-şi petreacă timpul liber în altă parte decât la terase sau în discoteci.

Jocul se desfăşoară printre cazemate, foişoare şi buncăre
Paintballul este un joc la care participă, de obicei, două echipe, dar sunt terenuri unde pot juca şi patru echipe. Regula principală este împuşcarea adversarului cu vopsea. Strategiile de joc sunt diferite: fie se elimină adversarii, fie mai intervine un steag la mijlocul terenului, pe care jucătorii trebuie să-l aducă în bază. "La Swat versus Tero se folosesc bile de culori diferite şi echipele încep din puncte de plecare diferite. Echipa care va reuşi să elimine toţi jucătorii adverşi, ea având cel puţin un jucător neeliminat, va fi declarată câştigătoare. Sau există şi jocul cu steaguri. Dar echipele îşi pot stabili singure regulile de joc", ne-a spus Andreea Savu, PR manager de la CityPaintball. Potrivit ei, echipele pot fi formate din 10, dar şi din doi sau 15 oameni. Meciul este supravegheat de un arbitru. "Cel mai important este să nu-ţi dai masca jos de pe faţă. Înainte de a intra pe teren se semnează pentru instructajul făcut", ne-a precizat Andreea. La CityPaintball din cadrul bazei Voinţa, echipamentele nu costă, se plăteşte numai pe numărul de bile folosit. "Nu există un număr minim de bile obligatorii, în medie se folosesc 100 de bile la un meci, iar acesta durează până când şi-au consumat bilele", a mai spus Andreea.

Zi de naştere serbată în camuflaj
Joi seară, Mary şi-a adus prietenii la Baza Voinţa, ca să-şi serbeze într-un mod inedit ziua de naştere. "Sunt pentru prima dată aici, ştiam de sportul ăsta mai de mult şi m-am gândit că acum e ocazia să-l încerc. Nu mi-e frică decât de vânătăi", ne-a spus tânăra entuziasmată. Instructorul i-a asigurat însă pe tineri că vânătăile nu apar decât dacă trag unul în celălalt la mai puţin de opt metri.

Competiţia nocturnă, preferată vara
La CityPainball se poate juca şi noaptea. Nocturnă are şi terenul de speedball (paintballul de competiţie) şi cel de recball (paintballul recreaţional). "Acum, vara, e full non-stop. La un moment dat s-a jucat şi 24 de ore în continuu. Jucătorii preferă să joace de la 5 seara până dimineaţa", ne-a zis Marius Burda, instructor de paintball. Cei interesaţi să joace performant pot să opteze şi pentru antrenamente. De obicei, acestea se fac în weekend. "E recomandat să sunaţi ca să aflaţi exact ora antrenamentelor", ne-a spus Andreea.

În majoritatea cazurilor, echipamentul este gratis şi se plătesc numai bilele, care în medie costă 3.000 lei vechi bucata. Echipamentele şi armele se pot cumpăra, în cazul acestora din urmă preţul începând de la 100, 150 şi ajungând la 1.000 de euro. În această perioadă, firmele practică şi reduceri sau oferă bonusuri. Paintball se poate juca la CityPaintball (în incinta Bazei Sportive Voinţa, în spatele staţiei de metrou Aurel Vlaicu), la Playground Paintball Club (şos. Grozăveşti 84, în spate la Ecran Club / FTMB), Asociaţia Naţională de Paintball (terenul este în Pădurea Măgura, situată pe partea dreaptă a DN1 la Km 15, între Otopeni şi Prisma), dar şi pe litoral, la Neptun şi la Costineşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite