Impozit dublu pentru maşinile puternice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de autoturisme puternice ar putea plăti impozit dublu în 2011. În aceeaşi situaţie se află şi cei care deţin a treia locuinţă, potrivit unui proiect de hotârăre privind taxele şi impozitele locale.

Astfel, cei care deţin maşini ale căror motoare au o capacitate cuprinsă între 2.001 centimetri cubi şi 2.600 de centimetri cubi ar putea plăti de anul viitor câte 72 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi, faţă de 36 de lei cât au plătit în 2010.  Şi cei care au autoturisme cu motoare de peste 3.001 de centimetri cubi vor plăti pentru fiecare 200 centimetri cubi 290 de lei, faţă de 145 de lei cât au achitat anul acesta.

Pentru clădirile din beton sau cărămidă arsă, care au instalaţii electrice, de încălzire, apă şi canalizare, valoarea impozabilă pe metru pătrat va fi de 806 lei, iar pentru acelaşi tip de imobil, dar fără utilităţi, se vor plăti 478 de lei/metru pătrat.

Pe de altă parte, pentru casele din lemn sau cărămidă arsă, primăria vrea tot 219 lei/metru pătrat. În ceeea ce priveşte terenurile, pentru un hectar în zona centrală a Bucureştiului impozitul se va ridica la 8.921 lei/hectar.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite