Imobil demolat pentru că n-are locuri de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O clădire de birouri de pe Calea Floreasca va fi demolată chiar de proprietari din cauză că nu a fost proiectată cu locuri de parcare. Pentru că majoritatea celor care s-au interesat de spaţii îţi doreau şi locuri de parcare, mai ales de când sa ridică maşinile de pe bulevarde, proprietarul a hotărât să ridice altă clădire, cu un spaţiu pentru maşini.

Un bloc construit de câţiva ani în cartierul Floreasca va fi demolat chiar de proprietar pentru a face loc unei alte clădiri. Imobilul este destinat închirierii şi, pentru că nu este dotat şi cu parcare, prorpietarul, firma spaniolă Castillejo Invest, pierde din ce în ce mai mulţi clienţi.

Cei care au deja spaţii închiriate în clădire spun că nu ştiau de intenţia celor de la care au închiriat dar că, într-adevăr le era greu să-şi parcheze maşinile în zonă.

Clădirea va avea şase etaje în loc de patru
Arhitectul care urmează să facă noul proiect spune că imobilul va avea cel puţin şase etaje, în loc de patru, câte are acum.

„Este adevărat că va fi demolată clădirea de la numărul 141-143 de pe Calea Floreasca şi că în locul ei va fi ridicat un imobil mai înalt, dotat şi cu parcare. Suntem în discuţii cu proprietarii şi este posibil să lucrăm împreună pentru realizarea noului proiect. Faptul că nu avea parcare este unul dintre motivele pentru care s-a luat această decizie, acest aspect fiind foarte important pentru chiriaşi“, a spus arhitectul care proiectează noua clădire, Radu Popescu.

Administratorii spun că nu ştiu nimic

Reprezentanţii firmei care administrează clădirea spun, însă, că nu ştiu nimic despre acest nou proiect şi că, din punctul lor de vedere, nu sunt probleme cu imobilul.

„Nu am auzit de nicio demolare. Nu ni s-a comunicat nimic legat de acest subiect“, a spus reprezentanta firmei care se ocupă de clădire, Alexandra Tudose.

Cu toate acestea, proiectul a fost prezentat deja Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CTUAT) din cadrul Primăriei Capitalei. Membrii Comisiei au aprobat ridicarea unei clădiri de şase etaje în locul celei vechi, care va fi demolată.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite