Îmbulzeală la grătarul de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

oamenii s-au grăbit să-şi rezerve loc pe cele câteva petice de iarbă care mai există în Capitală şi în imediata sa apropiere. Marile parcuri bucureştene s-au umplut, iar parcările au

oamenii s-au grăbit să-şi rezerve loc pe cele câteva petice de iarbă care mai există în Capitală şi în imediata sa apropiere. Marile parcuri bucureştene s-au umplut, iar parcările au devenit neîncăpătoare. Primăriile de sector au fost şi ele pregătite, aşteptându-i pe bucureşteni cu mici şi bere sau cu concerte în aer liber, pentru a-i ajuta la distracţie. Bicicliştii şi rolleri au venit, şi ei, în număr mare, ocupând rampele care le sunt dedicate. Cei mai curajoşi şi-au putut etala şi talentele artistice pe scenele din parcuri, unde au fost organizate, pe lângă concerte, şi momente de karaoke. Pădurea Băneasa, care până anul acesta era cel mai căutat loc pentru astfel de distracţii, nu a mai fost aşa primitoare pentru români. Autorităţile au închis căile de acces în pădure şi au arat la lizieră, blocând, astfel, accesul. Chiar şi aşa, inventivitatea oamenilor s-a văzut, ei ocupând, în întregime, părculeţul din faţa restaurantului Casa Albă, cele câteva locuri libere de lângă şosea sau intrând pe arătură. Cei care au avut maşini de teren au reuşit să intre în pădure prin cele câteva locuri rămase fără barieră şi, cu un ochi după jandarmii care i-ar fi scos la şosea şi unul pe grătar, s-au întins la petrecere fără întârziere. Pentru a nu întrerupe "obiceiul" grătarului de 1 Mai, mulţi erau pregătiţi şi pentru măsuri radicale: "Dacă nu găsim un petic de iarbă să punem grătarul, ştiu eu o intersecţie care are un rond de iarbă în mijloc. Acolo ne mutăm", glumea un bucureştean, care nu înţelegea unde a dispărut atâta iarbă într-un singur an. Cei care s-au trezit mai târziu şi n-au mai reuşit să prindă un loc bun nu s-au dat bătuţi şi au plecat către munte, până unde au avut de suportat cozile formate pe DN1, dar unde, odată ajunşi, s-au simţit mai câştigaţi decât "leneşii" care n-au ieşit din oraş. Până la urmă, fiecare şi-a găsit locul, fripturile au sfârâit pe grătar tot sfârşitul de săptămână şi, chiar dacă a fost mai frig şi mai mulţi nervi ca în alţi ani, 1 Mai muncitoresc a fost sărbătorit cum se cuvine.

Picnic pe malul Argeşului
Si în weekend, şi ieri, Pădurea Măgurele, situată la ieşirea dinspre Bucureşti spre Giurgiu, a fost plină de bucureşteni dornici să-şi ia prânzul în aer liber. Înfruntând frigul, ei au venit cu mic, cu mare, încă de dimineaţă, ca să ocupe un loc cât mai bun. Dacă adulţii s-au întins la un pahar cu bere, copiii s-au jucat cu mingea ori au alergat prin pădure, distracţia durând până spre seară. Dar nu numai în păduri a mirosit a carne friptă, ci şi pe marginea râurilor. Ieri, pe malul Argeşului, lângă comuna Adunaţii Copăceni, distracţia era la ea acasă. Muzică, mici, cârnaţi şi bere, pături şi mese întinse, toate ingredientele pentru o adevărată sărbătoare de 1 Mai.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite