FOTO: Îmbăieri gratuite de Zilele Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OFERTĂ În acest weekend, bucureştenii pot face duş gratuit la Baia Griviţa, între orele 11.00 şi 18.00. Pensionarii şi ţiganii nomazi au profitat ieri de ocazie şi au venit să să se spele şi să facă saună saună la baia comunală.

Una dintre surprizele ce li s-au pregătit bucureştenilor de zilele oraşului sunt îmbăierile gratuite la singura baie publică din Capitală. Puţini oameni ştiau însă că în acest weekend nu se percepe tarif, aşa că cei care sosiseră până în jurul prânzului au fost, cu mici excepţii, cam aceiaşi care îşi cumpără bilet în fiecare sâmbătă.

Abur şi socializare
„Vin de patru ori pe săptămână la această baie. Sunt şofer de meserie, iar la SPA ar fi prea scump să mă duc. Aici e ieftin şi bine. Sănătate curată!“, a spus Ştefan Lazăr (46 de ani). Nea Mihai are 99 de ani şi când se gândeşte la venerabila vârstă pe care a împlinit-o de curând „dă vina“ pe beneficiile saunei de la baia publică. „Vin aici de mai bine de 50 de ani. De asta am ajuns la vârsta asta. Nu am pe nimeni care să mă îngrijească. Nevasta mi-a murit, iar copiii şi nepoţii m-au părăsit. La baia comunală pe lângă faptul că mă bucur de aburul de la saună sunt oameni care îmi ţin de urât“, a spus bătrânul.

image

Ţiganii şi oamenii străzii, cei mai fideli clienţi
Nu numai pentru pensionari Baia Griviţa este o atracţie, ci şi pentru ţiganii nomazi. „Eu sunt din Cluj, dar am venit cu bărbatul să mă spăl. Noi vindem de toate, oale şi tuciuri, şi ne plimbăm dintr-un loc în altul cât e ziua de mare. Nu am ştiut că spălarea e gratuită. Mâine (nr. - astăzi) vin şi cu trei copii şi cu trei nepoţi“, a spus Mândra, care purta o fustă până în pământ, largă şi pictată în culorile curcubeului.

Alţi clienţi fideli ai băii şi saunei sunt oamenii străzii, care de regulă îşi închiriază cabine individuale, fiindcă nu sunt acceptaţi de ceilalţi clienţi să se spele „la comun“. „Sunt şi oameni ai străzii care vin zilnic pentru saună. Îşi permit să plătească tariful de 10 lei pentru cabinele individuale. Noi dezinfectăm peste tot după fiecare“, a explicat administratorul Băii Griviţa, Nuţi Florea.

Aglomeraţie la plimbările cu vaporaşul
Pe lângă îmbăierile gratuite, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti îi invită pe bucureşteni şi la plimbări cu vaporaşul pe Lacul Herăstrău. Vremea frumoasă i-a scos ieri pe oameni în parc, aşa că sute de persoane de toate vârstele s-au bulucit să prindă un loc într-unul dintre cele patru vaporaşe.

„Nu ştiam că este gratuit. Am aflat când am vrut să cumpărăm bilete. E foarte frumos. Stau mai departe de Parcul Herăstrău şi nu vin atât de des să mă plimb cu vaporaşul“, a spus Elisabeta Muster, o pensionară în vârstă de 82 de ani. Plimbări pe Lacul Herăstrău se vor organiza şi astăzi, în intervalul orar 11.00-19.00.

image

„Dacă e gratis, voi veni şi cu nepoţii, şi cu copii, şi cu tot familionul meu“
Mândra (50 de ani)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite