Ilias P. Papageorgiadis predă lecţia de imobiliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 36 de ani, conduce un trust media în Grecia, o companie de consultanţă în imobiliare şi este autorul a trei volume despre „labirintul“ afacerilor.

Ilias s-a născut în oraşul Katerini, una dintre atracţiile turistice moderne ale Eladei. A deprins gustul afacerilor încă de la vârsta de 12 ani, când, ca în aproape toate familiile greceşti, a fost nevoit să se implice în business-ul părinţilor. După mai mulţi ani a fost atras de jurnalism şi chiar a fost reporter, încă de la vârsta de 16 ani, fiind şi acum membru al Uniunii Jurnaliştilor din Grecia. „Primul articol l-am scris în 1991, într-un ziar local. Mai târziu am condus o emisiune TV“, mărturiseşte Ilias despre începutul în presă.

Acestea au fost ingredientele care, la 18 ani, l-au propulsat pe adevărata scenă a afacerilor: prima revistă de presă gratuită din Grecia. Ilias a continuat un an mai târziu cu o companie de publicitate, marketing şi PR. În paralel, tânărul a început să ofere servicii de consultanţă în politică. Până acum a dus la capăt 89 de campanii electorale. Întrucât, după anii 90, televiziunile au acaparat publicul din ce în ce mai mult, împreună cu fratele său Grigoris, Ilias a realizat un show TV şi un ziar local.

Drumul spre România

În 2002, tânărul întreprinzător intră în lumea imobiliară. Piaţa grecească l-a dezamăgit curând, motiv pentru care s-a orientat către regiunile de la nord de Balcani. „Am prezis că piaţa imobiliară din Grecia va cădea după Jocurile Olimpice şi, în 2004, am venit în România să văd cum e aici“, povesteşte Ilias. Prima impresie despre Bucureşti a fost bună, spune el.

„Am rămas şase luni aici, timp în care am studiat piaţa şi am văzut că există potenţial”, spune Ilias. Împreună cu Grigoris şi Nikolas, fraţii săi, Ilias a înfiinţat în România grupul de companii More.

A vrut să vorbească în presă despre piaţa imobiliară, dar nimeni nu l-a ascultat, aşa că în 2008 pune bazele blogului personal www.realinromania-blog.com, la vremea respectivă primul din România dedicat sectorului imobiliar. „Prietenii credeau că n-o să am succes, iar azi blogul are o audienţă de 15.000 de cititori“, se laudă afaceristul. Citeşte mult şi i se pare că o carte este prietenul care îţi oferă răspunsul la orice întrebare, o altă cale de relaţionare.

„În 2009, am scris prima carte, «Romania through my eyes», iar experienţele de aici le-am adunat în paginile volumului «Prin labirintul imobiliarelor… şi alte întâmplări adevărate», lansată recent“, spune întreprinzătorul.

„E mai uşor să o convingi pe Scarlet Johansson să se culce cu tine, decât să vinzi în Butimanu cu 30 de euro pe mp“, începe autorul una dintre poveştile adevărate după învăţămintele pe care le-a tras în 2008. Totodată, Ilias scrie în cea de-a doua carte „100 mici secrete pentru investiţii imobiliare de succes“, tot ce trebuie să aibă în vedere orice cumpărător sau investitor în imobiliare.

Întrebări şi răspunsuri

Pe scurt, ce trebuie să ştie un viitor proprietar?
În primul rând să ştie de ce vrea să cumpere, care e limita, de cât spaţiu are nevoie şi mai trebuie să ştie că o investiţie se face în timp.

Am un apartament, îl vând sau mai aştept?
Cumpără. Dacă nu ai nevoie de bani, nu vinde. 

Cât timp petreci în România şi cât în Grecia?
În fiecare lună stau 20 de zile în România şi 10 în Grecia. Fiecare nuntă ţine şapte ani şi nunta mea cu România mai durează.

Ce-i place
Iubeşte Parisul şi Barcelona. Rămâne fidel mâncărurilor mediteraneene, dar nu refuză un şalău de Dunăre sau un filé de vită românesc. În timpul liber joacă tenis cu prietenii.

Ce nu-i place
Nu vrea să-şi dezvăluie toate secretele. Este discret şi pune pe primul loc seriozitatea şi experienţa dobândită. Nu-i place presa de scandal.

Profil
Născut. 3 august 1975, Katerini, Grecia
Studii. Urmează seminariile unui MBA
Familie. Are doi fraţi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite