De Sf. Andrei este iarmaroc la Palatul Şuţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tema iarmarocului va fi usturoiul, care apără de spiritele rele, iar măicuţele de la Ciorogârla vor pregăti produse gustoase de post şi prăjituri.

Iarmarocul Bucureştilor are loc de vineri până duminică, la Palatul Şuţu din Capitală, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Andrei, organizatorii aşteptându-i pe vizitatori cu produse de toamnă, conserve, legume şi fructe, dar şi pastramă şi cârnaţi.

Gospodinele de la Botoşani vor veni la Iarmarocul Bucureştilor cu plăcinte poale-n brâu, plăcinte cu mere, dovleac şi cozonaci cu nucă. La târg vor putea fi găsite şi fructe prospete din Maramureş, dar şi magiun de prune, precum şi miere de albine, scrie Mediafax.

De asemenea, expozanţii vor aduce articole de artizanat, din lut, dar şi haine făcute manual.

Iarmarocul Bucureştilor va aduce în prim plan specialităţi de brânză cu paprika, cu mărar şi chimen sălbatic, specialităţi de pâine cu măsline, ardei şi cartofi, iar vedeta evenimentului va fi dulceaţa de ardei iute.

Târgul poate fi vizitat vineri şi sâmbătă, între orele 10.00 - 20.00, şi duminică, de la 10.00 la 18.00.

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, creştinătorul neamului românesc, care mai este numit "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, se sărbătoreşte pe 30 noiembrie.

Tradiţia spune că, în noaptea de 29 spre 30 noimebrie, oamenii ung casele cu usturoi şi mănâncă usturoi pentru a fi păziţi de strigoi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite