ISTORII DE AMOR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ADEVĂRUL DE SEARĂ  v-a prezentat, luna trecută, în săptămâna iubirii, cele mai savuroase povești de dragoste din „Micul Paris“.

image

-Cea mai frumoasă poveste de dragoste din literatura română. Gelosul Eminescu şi frumoasa lui muză blondă: iubire înecată într-o sticlă de otravă. povestea lor amară de amor se încheia la fel de zguduitor: Veronica a înghiţit o sticlă plină de otravă, la fix 50 de zile după ce Eminescu se prăpădise de boală. Aveau amândoi 39 de ani.

-Despre amantele regilor României. De la prostituate la artiste ratate: ce amante au trecut prin paturile regilor României? FOTOGALERIE Mai mult decât calităţile lui de conducător, aventurile amoroase l-au facut cunoscut pe Carol al II-lea, rămas în istorie drept Regele Playboy. Nici tatal sau, Ferdinand, nu a fost însă departe de această reputaţie, singurul care a reuşit să spele onoarea familiei regale fiind Mihai.

-Despre bordelurile din Bucureştiul interbelic. Cele mai faimoase bordeluri din vechiul Bucureşti: grizetele şi podăresele „se vindeau” de lângă Primărie până la periferie!

-Cea mai celebră damă de consumaţie a Bucureştiului. Povestea Miţei Biciclista, coana cu bikini, maşină coupé şi trăsură. Frumoasa curtezană a reuşit să fure inimile a sute de bărbaţi cu stare din Bucureştiul interbelic.

-Cum era viaţa sentimentală tumultoasă a crailor de altădată. Aventurile „boierilor-playboy”: de la dueluri şi răpiri din dragoste, până la desfrâuri cu o mie de femei

image

-Despre Maria, soţia lui George Enescu, şi-a turnat acid pe faţă, de dorul lui şi al lui Nae Ionescu. Una dintre cele mai excentrice prezenţe din viaţa mondenă a începutului de veac XX a fost, cu siguranţă, Maria Cantacuzino, considerată pe drept cea mai frumoasă prinţesă aristocrată a vremii. Prietenă apropiată a reginei Maria, ea s-a iubit cu prinţul Mihail G. Cantacuzino, cu filosoful Nae Ionescu şi cu muzicianul Dinu Lipatti, pentru ca mai târziu să devină soţia marelui compozitor George Enescu.

-Suferinţele scriitorilor români care s-au sinucis din dragoste: Ilarie Voronca, Alexandru Odobescu, Pantazi Ghica, Luca Gherasim şi Paul Celan sunt cei mai cunoscuţi poeţi şi prozatori români care s-au sinucis din cauza dezamăgirilor în dragoste. 







București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite