Vlas: “Vântu îi este dator lui Nicolae Popa până peste cap!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, închisă în Penitenciarul Târgşor, a acordat un interviu pentru "Adevărul", în timp ce magistraţii bucureşteni se pronunţau cu privire la eliberarea din arest a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Vântu trebuia anchetat, judecat şi condamnat acum şapte ani. Faptul că acum a fost agăţat cu o infracţiune de trei parale este de un patetism ieftin!”, a declarat Vlas reporterilor de la "Adevărul de seară".

Editorialiştii Adevărul comentează:

Grigore Cartianu
Ziua în care Vîntu şi-a umilit ziariştii

image

Eugen Chelemen
Câinii din luptele lui BăsescuMaria Vlas: „Popa a făcut treaba murdară din FNI. Vîntu îi este dator până peste cap"

image

Ioana Maria Vlas (foto), fosta preşedintă de la SOV Invest, închisă la Penitenciarul Târgşor, susţine că Vîntu îl ajuta pe Nicolae Popa cu bani încă de când acesta a fugit din ţară, pentru „a-şi ţine gura" referitor la implicarea sa în prăbuşirea fondului de investiţii. „Trebuia să fii idiot congenital ca să nu ştii că toată lumea aflase unde era Popa. Problema era când să iasă la suprafaţă", a declarat Maria Vlas reporterilor de la "Adevărul de seară". Ea a adăugat că a fost ales momentul de faţă din cauza conflictului dintre omul de afaceri şi preşedintele României, Traian Băsescu.

„Toată povestea asta este un bluf fioros"

Vlas susţine că patronul Realitatea TV îi este dator vândut lui Popa. „Acesta a făcut toată treaba murdară din FNI, a luat-o pe coajă şi a început 15 ani de puşcărie. Vîntu l-a scos din România şi l-a ajutat să stea acolo unde e ca să tacă din gură", a subliniat Vlas.

În privinţa procesului în care este anchetat omul de afaceri, femeia spune că nu este decât un „bluf fioros". „După cât de prost este instrumentat dosarul ăsta, cu tot felul de găuri, oare nu este chestie voită? În momentul în care tu (n.r. procurorul) te duci la prelungirea mandatului şi îţi lipsesc tot felul de actuleţe din dosarul respectiv înseamnă că nu ştii meserie. Toată povestea asta nu este decât un bluf fioros", a mai spus Maria Vlas.

Ea a conchis cu părerea că Vîntu trebuia ţinut în arest: „Ar fi trebuit să se încerce oprirea unei persoane implicate într-un dosar în a influenţa martorii. Cât timp este la închisoare, poate să facă mai puţin rău". Cu toate acestea, ea nu îi poartă pică fostului şef. „Eu nu îl urăsc. S-a comportat ca un prădător fără milă şi fără scrupule, exact ceea ce este. El trebuia anchetat, judecat şi condamnat acum şapte ani. Faptul că acum a fost agăţat cu o infracţiune de trei parale este de un patetism ieftin", a adăugat Maria Vlas.

Vântu îi este dator lui Nicolae Popa până peste cap atât moral, cât şi material”, a mai spus fostul preşedinte al SOV Invest.
 
Ioana Maria Vlas a fost încarcerată la Penitenciarul Târgşor în iunie 2009. Ea a rămas cu o pedeapsă de 10 ani de închisoare, pentru dosarele FNI şi FNA, din care se scad perioadele de arest preventiv şi de detenţie efectuate între 28 martie 2003 şi 7 aprilie 2008, precum şi perioada de detenţie începută în data de 4 iunie 2009. În urmă cu două zile, comisia Penitenciarului Târgşor a amânat cererea Ioanei Vlas de eliberare condiţionată.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite