INTERVIU Poveste de iubire din Azerbaidjan la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tainicul sentiment al dragostei este atuul cu care Eldar şi Nigar speră să cucerească publicul în finala concusului european. Eldar şi Nigar, reprezentanţii Azerbaidjanului în finala concursului Eurovision 2011, s-au calificat cu piesa „Running scared”.

Citiţi şi

INTERVIU Adi Despot aduce muzica nouă la preţ vechi

Adevărul de Seară: Cum vă simţiţi după succesul din semifinală. Cum a fost pe scena de la Dusseldorf?

Eldar: A fost o încântare să fim votaţi şi ne simţim onoraţi. Iar scena a fost de necrezut, feerică şi imensă. Ne-a plăcut extraordinar de mult. Ne-am simţit ca într-o altă lume. Show-ul de anul acesta a fost spectaculos.

Nigar: Am fost foarte emoţionat înainte de reprezentaţie, fiicele mele mă urmăreau şi pentru mine a fost important să nu dau greş. Mă bucur că nu i-am dezamăgit. Da, scena este superbă! A fost o onoare pentru noi să cântăm acolo.

Care este povestea cântecului vostru?

Nigar: Este o baladă de suflet, plină de pasiune şi de iubire. Este povestea a doi îndrăgostiţi care vor să-şi împărtăşească veşnic dragostea. Iar melodia acestei piese reflectă armonia celor două suflete.

Eldar: În plus, cântecul exprimă emoţia pe care o cunosc cei doi atunci când sunt capturaţi de minuntatul sentiment al iubirii. Cum am auzit melodia, am înţeles-o şi m-am îndrăgostit de ea, de parcă aş fi ştiut-o dintotdeauna.

De cine vă este teamă mai mult în finală?

Eldar: Îi respectăm foarte mult pe toţi cei 25 de finalişti deoarece sunt artişti desăvârşiţi cu melodii şi reprezentaţii senzaţionale. Nici n-ar putea fi altfel în finală! Pe de altă parte, nouă nu ne este teamă, deoarece principalul nostru ţel este să cântăm bine şi să facem spectacol.

Nigar: Am lucrat foarte mult la melodie şi la prezenţa scenică şi suntem pregătiţi să dăm tot ce e mai bun în finală.

Nigar, cum ai întâlnit-o pe pe Eldar?

Nigar: Suntem un duet nou. După cum probabil ştiţi, juriul ne-a sugerat să cântăm împreună în finala selecţiei naţionale pentru Eurovision şi am avut succes. Am câştigat!

Eldar: Mult mai surprinzător este că duetul a fost prima experienţă muzicală pentru amândoi. Şi am simţit că am luat o decizie bună.

Aţi visat că cântaţi cu Goran Bregovici şi s-a împlinit. Povestiţi-ne despre această experienţă.

Eldar: Da, ne-am bucurat de o şansă - pe care o prinzi o dată în viaţă – să cântăm cu Goran Bregovici la concertul de la Kiev din aprilie. Este un muzician care a schimbat pop-cultura Balcanilor pentru totdeauna şi a ridicat muzica europeană la un alt nivel.

Cu cine doriţi că cooperaţi în viitor?

Eldar: Acum, scopul nostru este să oferim un spectacol deosebit în finală şi să aducem astfel concursul la Baku.

Nigar: Da! Am lăsat toate planurile pentru mai târziu!

Lăsând muzica deoparte, ce faceţi când aveţi timp liber?

Nigar: Preocuparea mea principală în afară de muzică este familia mea, soţul şi cele două fiice drăgălaşe ale noastre. Nu le văzusem ceva timp şi m-am bucurat că mi s-au alăturat toţi la Dusseldorf.

Eldar: Iubesc muzica, dar şi limbile străine şi călătoriile. Vreau să învăţ franceză şi spaniolă, iar apoi să văd lumea toată! Sper că în această privinţă mă va ajuta cariera muzicală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite