VIDEO EXCLUSIV Poteraş, despre ancheta DNA : "Aşteptam cu nerăbdare să fiu trimis în judecată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, a spus într-un interviu, oferit în exclusivitate pentru Adevărul, că aştepta cu nerăbdare să fie trimis în judecată şi că cercetările asupra sa au început din 2006.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus astăzi trimiterea în judecată a primarului Sectorului 6 şi preşedintelui Subcomisiei locale de fond funciar de pe lângă Consiliul Local al Sectorului 6, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.

Despre acuzaţiile conform cărora un văr de-al soţiei sale făcea parte dintre persoanele care beneficiau de deciziile subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar Sector 6, Poteraş a spus că sunt nefondate. "Am aflat ulterior că unul dintre clienţii care au cumpărat un teren deja retrocedat era rudă cu fosta mea soţie", a spus primarul sectorului 6.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2006, inculpaţii Cristian Constantin Poteraş, Gheorghe Floricică, Dumitru Vultur, Moise Daniel, Boncea Petre, Cristina Popescu şi Dorina Piftor, în calitate de funcţionari publici în cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti şi de membri în cadrul Subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar Sector 6, nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a şase titluri de proprietate pentru suprafaţa totală de 119.647,64 mp teren intravilan situat în municipiul Bucureşti, cu o valoare de piaţă, la nivelul anului 2006, de 58.230.034 euro (205.306.570 lei).

În altă ordine de idei, Poteraş a declarat că va candida şi la următoarele alegeri. "În principiu, am de gând să particip şi la următoarele alegeri locale. Am deja şi câteva proiecte pe care vreau să le pun în aplicare", a spus Cristian Poteraş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite