INFOGRAFIE Pasaj de 800 de metri pe sub Parlament şi Catedrala Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul Bulevard Uranus ar putea trece pe sub curtea Casei Poporului. De asemenea, zidul gigatinticei construcţii ar putea fi dărâmat pe o porţiune pentru lărgirea Străzii Izvor.

Proiectul celui de-al dolea tronson al viitorului bulevard Uranus, care va porni de la Splaiul Unirii şi va ţine până în apropiere de Piaţa George Coşbuc, a fost aprobat ieri de Comisia Tehnică de Urbanism de pe lângă Primăria Capitalei. După trecerea de Podul Haşdeu, şoseaua va continua cu un pasaj subteran, cu două benzi pe sens, care va avea o lungime de aproximativ 800 de metri. Pasajul va trece exact pe sub curtea Palatului Parlamentului, între această clădire şi Catedrala Mântuirii Neamului „Lungimea sa va fi de aproximativ 1,2 kilomtri, cu tot cu rampe. Pasajul va ieşi la suprafaţă undeva pe actualul Bulevard Unranus“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Constantin Enache, şeful de proiect pentru urbanism al drumului.

Se va dărâma o parte din zidul Palatului Parlamentului

Pentru ca planul să fie pus în aplicare, mai este nevoie de avize din partea mai multor instituţii, cum ar fi: Ministerul Culturii, Ministerul Dezvoltării sau Agenţia pentru Protecţia Mediului. De asemenea, iniţiatorii proiectului vor lărgirea Străzii Izvor. Pentru a realiza acest lucru, va trebui ca o parte din zidul Casei Poporului să fie dărâmat. Primul tronson al şoselei, Buzeşti-Vasile Pârvan, este blocat, deocamdată, în instanţă.

Traseul complet al Diametralei Nord-Sud este următorul: Piata Victoriei, Buzesti, Berzei, Mircea Vulcănescu, Calea Plevnei, Vasile Pârvan pâna la Podul Haşdeu, pasajul subteran, bulevarudul Uranus şi se finalizează la intersecţia cu bulevardul Tudor Vladimirescu.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite