Un bătrân de 77 de ani a torturat o bătrânică de 73 de ani, i-a dat foc la casă, apoi a încercat să se sinucidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân este urmărit penal de anchetatorii bucureşteni după ce a intrat în casa unei femei de 73 de ani, a electrocutat-o cu un electroşoc, a tras-o de păr, a legat-o de mâni şi picioare şi a incendiat două camere ale locuinţei.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au început urmărirea penală faţă de Ioan Dumitrescu, de 77 de ani, pe care îl acuză de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu şi distrugere.

Bătrânul a pătruns fără drept în apartamentul victimei, în vârstă de 73 de ani, şi a lovit-o pe aceasta cu un aparat cu electroşocuri în cap, torace şi abdomen. Procurorii mai arată că acesta a împins-o pe femeie în diferite camere ale apartamentului, trăgând-o de păr, a legat-o la mâini şi picioare cu câte un cordon de piele, a încuiat-o în apartament şi a incendiat două camere ale locuinţei.

După plecarea agresorului victima a reuşit să se dezlege şi, observând că uşa este încuiată şi cheile au dispărut, a făcut semne unor alpinişti industriali care efectuau lucrări pe pereţii exteriori ai apartamentului. Aceştia au intrat în apartament, prin forţarea uşii de acces, şi au scos-o pe victimă din locuinţă.

După ce şi-a brutalizat victima, agresorul s-a dus la locuinţa sa unde a etanşat uşa de acces cu bandă adezivă, a deschis robinetul de la butelia cu gaz, a aprins mai multe lumânări, şi-a secţionat vasele de sânge de la încheieturile mâinilor şi a încercat să se spânzure de un grilaj din baie. El a provocat o explozie în urma căreia a suferit răni uşoare.

În prezent bătrânul este internat într-o unitate spitalicească.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite