Bucureşti: INCREDIBIL Două săptămâni pentru a schimba o literă în acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât le-a luat funcţionarilor de la sectorul 1 pentru a modifica un certificat de naştere. Naomi, fetiţa căreia trebuia să îi fie schimbat certificatul, avea nevoie ca procedura să fie făcută în regim de urgenţă, întrucât urma să părăsească ţara pe motive de sănătate.

Mai citiţi şi: 
Daţi unui copil şansa la viaţă!

Eudochia Bohar, mama unei fetiţe de şase ani care suferă de sindromul „Prader-Willi“, era ieri descumpănită. Naomi trebuia să ajungă deja la Bruxelles, unde locuieşte de când s-a născut, deoarece trebuie să îşi continue tratamentul pentru boala de care suferă de la naştere.

Din păcate fetiţa nu poate părăsi România deoarece numele mamei sale a fost trecut greşit în certificatul de naştere al copilului, iar acum, când trebuia să îi fie schimbat paşaportul, autorităţie române s-au autosesizat.

În loc să rezolve o problemă administrativă, reprezentanţii statului român au agravat o situaţie medicală.

Urgenţele nu sunt o prioritate pentru edili
Reprezentanţii Direcţiei de Stare Civilă din cadrul Primăriei sectorului 1 au reuşit să rectifice certificatul de naştere al fetiţei abia după două săptămâni de când familia Bohar a cerut acest lucru în regim de urgenţă.

Asta după ce autorităţile promiseseră că problema lui Naomi va fi rezolvată în mai puţin de şapte zile.

Perioada de o săptămână a trecut şi abia ieri femeia a reuşit să intre în posesia documentului

Astăzi, femeia va merge să ridice paşaportul micuţei. „Sperăm să nu întâmpinăm probleme şi aici, deoarece în actele pe care le-am depus pentru paşaport, numele meu era trecut tot greşit“, a subliniat Eudochia Bohar.

Dacă totul se va rezolva, familia maramureşeană va pleca chiar astăzi către capitala Belgiei.
 
Întârzierea o să îi coste
Din cauza unei greşeli făcute de reprezentanţii statului român, familia Bohar va avea de suferit când va ajunge înapoi în Bruxelles.

Asta deoarece nu au reuşit să ajungă la timp la evaluarea comisiei care trebuia să hotărască dacă fetiţa urmează să fie operată sau nu.

De asemenea, de ieri a început şi şcoala specială unde este înscrisă Naomi, iar familia Bohar nu a avut posibilitatea să anunţe profesorii fetiţei de problemele administrative întâmpinate în România.

Părinţii micuţei se tem acum să nu fie decăzuţi de drepturile părinteşti de către statul belgian.


Tratamentul, decontat de statul belgian
Sindromul „Prader-Willi“ de care suferă Naomi se manifestă în primii ani de viaţă prin retard şi apoi prin alimentaţie necontrolată.

Tratamentul de 1.600 de euro lunar este suportat de statul belgian, iar stadiul bolii lui Naomi trebuia să fie evaluat ieri de către medici. Rolul acestora era de a hotârî dacă micuţa trebuie să continue tratamentul sau trebuie operată.

„Doctoriţa lui Naomi mi-a spus că viaţa ei depinde de această evaluare, iar noi nici măcar nu am putut să ajungem acolo la timp“, a spus cu lacrimi în ochi Eudochia Bohar.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite