Bucureşti: S-a deschis primul IMAX din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La AFI Palace Cotroceni a fost inaugurat astăzi oficial megaplexul Cinema City. Acesta pune la dispoziţia amatorilor de film tehnologie de ultimă oră, precum şi cel mai revoluţionar sistem digital de proiecţie 3D.

Pe parcursul întregii zile, cu ocazia lansării, vor avea loc diverse evenimente, printre care vizionări de filme la sala Samsung IMAX, iar cei prezenţi vor intra în culisele platourilor de filmare la peliculele 3D.

Dotările Cinema City sunt impresionante: sunt 4.234 de locuri în cele 21 de săli ale Megaplexului. Dintre acestea, 17 săli sunt standard, una este Samsung IMAX şi trei săli sunt Samsung VIP.

Vizită în Cretacic, din fotoliul de cinema
Primul film a fost proiectat astăzi, la ora 13.00, a fost „T-Rex“ (Înapoi în Cretacic), la sala Samsung IMAX. Imaginea pare atât de reală încât ai senzaţia că fiorosul T-Rex trece pe lângă tine.

„Ce se află în spatele filmelor, precum şi alte surprize vor vedea cei prezenţi astăzi la Cinema City Cotroceni şi de la ora 19.00“, a spus Tereza Vulcan, reprezentant Civitas Global City.

Un alt film va fi „Into the deep“ (Lumea din adâncuri), care îi va purta pe spectatori într-o lume plină de aventuri, pe peliculă. Un film 3D are o durată de aproximativ 35 de minute, fiind dublat în limba română.


Program şi preţuri
Programul Cinema City Cotroceni este de vineri până sâmbătă, între orele 11.00 şi 00.30, iar duminica şi joia, ora de începere a ultimului spectacol este 23.00.

Preţul unui bilet la un film 3D, de luni până joi, înainte de ora 16.59, este de 24 de lei, iar după ora 17.00 este de 26 de lei. De vineri până duminică, înainte de ora 16.59, biletul costă 29 de lei, iar după ora 17.00, costă 32 de lei.

Pentru elevi, studeţi şi pensionari, preţul standard al unui bilet este de 19 lei, înainte de ora 16.59. După ora 17.00, ei vor plăti 22 de lei. Pentru copiii sub 10 ani preţul unui bilet este de 17 lei.

UPDATE
Astăzi, jurnaliştii prezenţi la inaugurarea Cinema City Cotroceni au făcut un tur al celor mai moderne săli de cinema din sud-estul Europei. Sala IMAX este proiectată în aşa fel încât chiar şi cei care au probleme cu auzul să se simtă confortabil.

În fiecare sală sunt aproximativ 3000 de locuri. Sălile au în dotare căi de acces speciale pentru persoanele cu handicap locomotor şi chiar un lift pentru aceste persoane.

Directorii de marketing au asigurat jurnaliştii că orice film va rula, chiar dacă în sală se va afla un singur spectator.

Jurnaliştii prezenţi la deschidere au putut urmări secvenţe din filmele „Alice în Ţara Minunilor“ şi „O poveste de Crăciun“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite