EXCLUSIV: IMAGINI SPECTACULOASE din interiorul celei mai înalte clădiri din România. Vezi aici cum arată Bucureştiul din SkyTower!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la cea mai înaltă clădire din România, SkyTower, avansează într-un ritm alert atât în exterior, cât şi în interior. Reporterii bucuresti.adevarul.ro au reuşit să ajungă la ultimul etaj al clădirii şi vă prezintă în exlusivitate imagini din interiorul construcţiei.

Imobilul de pe Bulevardul Barbu Văcărescu, care va avea atunci când va fi finalizat 37 de etaje şi o înălţime de 137 de metri, a ajuns deja la nivelul 33. Astfel, a fost turnat planşeul de deasupra etajului 32 şi se lucrează acum la nivelul 33. Şi în interior se fac finisaje, lucrările ajungând până la etajul 22.

image

CLICK pe imagini pentru a vedea cum arată înăuntru cea mai înaltă clădire din România!

Un etaj se realizează în numai cinci zile. Pentru realizarea construcţiei se foloseşte o tehnică nouă la noi în ţară, care a mai fost folosită doar la două clădiri din Europa. Astfel, barele de oţel care alcătuiesc armătura de rezistenţă a clădirii sunt îmbinate între ele prin nişte mufe.

La ridicarea clădirii lucrează 300 de muncitori din mai multe ţări.

image

CLICK pe imagini pentru a vedea cum se lucrează în vârful celei mai înalte clădiri din România!

Dintre cele 37 de etaje pe care le va avea clădirea, ultimul va fi unul tehnic, iar la nivelele 35 şi 36 va fi un centru de conferinţe şi un SkyBar. De asemenea, la parter şi la primul etaj va fi o cafeteria. Imobilul va fi prevăzut cu zece lifturi de persoane de mare viteză şi cu două lifturi utilitare.

Imobilul va avea în final şi cinci niveluri subterane. Astfel, cu tot cu stâlpii fundaţiei, clădirea va ajunge în subteran până la o adâncime de 60 de metri, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din înălţimea clădirii de la suprafaţă. La nivelele subterane vor fi disponibile 518 locuri de parcare.

Lucrările la întreaga structură a construcţiei vor fi finalizate la începutul lunii iulie, iar toată clădirea va fi terminată la sfârşitul acestui an. La finalizare, imobilul va avea o suprafaţă construită supraterană de 50.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită pe fiecare etaj de 1.150 de metri pătraţi.

image

CLICK pe imagini pentru a vedea cum arată Bucureştiul privit din SkyTower!

La etajele doi-şapte se va muta Raiffeisen Bank, iar pentru ceilalţi 35.000 de metri pătraţi care vor fi disponibili pentru închirere se poartă discuţii cu companii mari din domenii precum IT, farmaceutic, consultanţă şi marketing, conform reprezentanţilor Raiffeisen Property International.

În acelaşi complex este în prezent în construcţie şi clădirea de birouri Floreasca Office, care va şase etaje. Aceste spaţii de birouri vor fi ocupate, de asemenea, de către Raiffeisen Bank. Totodată, lângă acestea se ridică şi Promenda Shopping Center, un centru comercial şi de divertisment cu patru etaje şi cu o suprafaţă de 55.000 de metri pătraţi care are ca termen de finalizare anul 2013.

Cele trei construcţii reprezintă un proiect de anvergură dezvoltat de Raiffeisen Evolution. În noiembrie 2011, Raiffeisen Evolution a finalizat vânzarea SkyTower către Raiffeisen Property InternationaI GmbH, membră a concernului Raiffeisen Bank International AG (RBI). Ridicarea celor trei construcţii a presupus o investiţie de peste 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane de euro sunt pentru Promenada Mall.

Cea mai înaltă clădire din Bucureşti este în prezent Tower Center International, care măsoară 120 de metri. Urmează Casa Presei Libere (104 metri), turnul de testat ascensoare (90 metri), BRD Tower (87 metri), Palatul Parlamentului (86 de metri) şi Bucharest Financial Plaza (fostul turn al Bancorex) (83 de metri). Hotelul Intercontinental are 77 de metri, iar Palatul Telefoanelor - 52,5 de metri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite