Hoţul de lifturi: 15 blocuri prădate în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri-dimineaţă, poliţişti Secţiei 4 l-au prins în flagrant pe N. Daniel de 38 de ani, din jud. Ialomiţa, care a furat două transformatoare electrice precum şi 12 contactori din cupru dintr-un bloc de pe bd. Ion Mihalache. El a mai fost declarat vinovat pentru alte 14 astfel de infracţiuni.

Hoţul a pătruns în camera tehnică a liftului dintr-un imobil situat în bd. Ion Mihalache, sectorul 1 prin forţarea şi distrugerea sistemelor de închidere-asigurare a uşilor de acces. De aici a luat două transformatoare electrice precum şi 12 contactori din cupru, în valoare de 2.400 de lei.
În urma probatoriului administrat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-a demonstrat că el dăduse alte 15 lovituri în aceeaşi zonă.

Astfel, la  începutul lunii ianuarie a pătruns într-un imobil situat pe str. Turda după ce a aşteptat ca cineva să deschidă uşa prevăzută cu interfon, a urcat la etajul 11 la camera liftului, a forţat uşa, iar din interior a furat transformatoarele de comandă. Peste două luni, la data de 24 martie a pătruns într-un imobil situat tot pe bd. Ion Mihalache, a forţat uşa de acces de la subsol, de această dată, iar din camera liftului a sustras mai multe componente din cupru (tranformatoare, bobine, inversori mecanici).

Celelalte 12 lovituri le-a dat tot pe Bd. Ion Mihalache, pe strada Punaru sau pe strada Maior Câmpeanu.

Prejudiciu de 35.000 de lei. Hoţul, arestat preventiv
Prejudiciul, în valoare de aprox. 35.000 de lei, a fost recuperat în proporţie de 10%.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu N. Daniel în stare de arest, pentru recuperarea prejudiciului şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite