Hoții de fier vechi sparg asfaltul cu târnăcopul în Centrul Istoric al Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei hoţi de cabluri au fost reţinuţi, noaptea trecută, de către o patrulă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. Cei trei veniseră cu târnăcoapele  în centrul Capitalei ca  dezgroape cablurile de cupru ale Electrica și să le vândă la fier vechi.

Doi dintre indivizi au fost surprinși la miezul nopții, în Centrul Istoric al Bucureştiului.

Pe strada Poştei, în spatele Muzeului de Istorie, ei au început să spargă cu un târnăcop pe lângă nişte cabluri groase.

Potrivit poliției locale, un al treilea îi supraveghea munca şi le dădea indicaţii pe unde să treacă şanţul şi cât de adânc să fie.

Cei trei au reuşit în timp record să ia urma unui cablu de cupru şi să-l dezgroape prin asfalt câţiva metri.

Deși făceau zgomot cu târnăcopul, iar unele cabluri erau alimentate cu energie electrică, hoții au muncit până când o patrulă din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti i-a surprins la treabă.

La apariţia poliţiştilor, unul dintre ei a încercat să păcălească polițiștii și a afirmat că „muncitorii” fac parte din echipele de noapte ale constructorului care se ocupă cu reabilitarea Centrului Istoric.

După verificarea de rutină, ei au recunoscut că încercau să fure cablurile ca să le vândă.

Cei trei tineri de 19, 24 și 27 de ani erau veniţi în Bucureşti din Ilfov, Buzău şi Maramureş au fost reţinuţi şi duşi la Secţia 10 de Poliţie.

Unul dintre ei  fusese eliberat din penitenciar acum două luni după ce ispăşise o condamnare tot pentru furt de cabluri.

Potrivit Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, în prima jumătate a acestui an,s-au înregistrat 57 de cazuri în care hoţii de fier vechi au fost prinşi în flagrant.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite