„Hoţii, hoţii! Jos taxa auto!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de şoferi au protestat astăzi în Piaţa Victoriei cerând anularea taxei auto. În jurul orei 11.00,poliţiştii au împiedicat mai multe maşini cu numere roşii să intre în Capitală.

Aproximativ 50 de persoane protestau, în această dimineaţă, la ora 11.00, în parcarea din faţa Palatului Victoria. Protestatarii cer Guvernului şi premierului Tăriceanu anularea ordonanţei prin care s-a decis triplarea taxei auto pentru maşinile second-hand.

„Poliţiştii au oprit toate maşinile cu numere roşii şi pe cele înmatriculate în Germania pentru a limita accesul în Piaţa Victoriei”, a declarat Vasile Economescu  din Bucureşti, unul dintre protestatari.

„Luaţi azi taxă pe maşină, mâine luaţi pe pâine!”

Oamenii adunaţi în faţa Guvernului scandau lozinci precum “Jos taxa auto!” sau “Luaţi azi taxă pe maşină, mâine luaţi pe pâine”. Cătălin Sarca a venit să protesteze tocmai din Oneşti. El a fost oprit pe drum de şase ori de Poliţia Rutieră. “Mi-au zis să nu vin să protestez că este caz penal, pentru că nu avem autorizaţie”, a spus Sarca.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a declarat că „toţi cei care au fost astăzi în Piaţa Victoriei, inclusiv iniţiatorii protestului, au fost filmaţi şi vor fi sancţionaţi, pentru că mitingul nu a fost autorizat”. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite