Hoţi de modă veche: patru găinari din Capitală furau Dacii pe care le decontau la centre de fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru suspecţi de comiterea acestor furturi, membrii unei grupări infracţionale coordonate de un recidivist, urmărit naţional, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţiştii bucureşteni.

În prima săptămână a lunii februarie 2012, la nivelul Capitalei s-au înregistrat mai multe furturi de autoturisme Dacia, diverse tipuri, de pe raza sectoarelor 1, 4, 5 şi 6, autoturisme pe care proprietarii le curăţau de zăpadă, fiind sustrase la scurt timp după ce erau parcate.

Poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Dîmboviţa - Serviciul Investigaţii Criminale, au stabilit că suspecţi de comiterea acestor furturi sunt membrii unei grupări infracţionale, coordonate de D. Constantin de 49 de ani, arestat în cursul anului 2011 de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti într-un dosar instrumentat de Serviciul Furturi de Autovehicule, urmărit naţional, fiind condamnat în dosarul respectiv de către instanţă la 4 ani de închisoare.

Aceştia sustrăgeau autoturismele din Capitală şi le valorificau la centre neautorizate de primire a fierului vechi de pe raza judeţului Dâmboviţa.
În seara zilei de 10.02.2012, în jurul orei 19.30, aceştia au sustras un autoturism marca Dacia 1310 din B-dul Ion Mihalache, proprietatea lui D. Gabriel, din Bucureşti, pe care acesta îl  lăsase parcat pentru a remedia o defecţiune a liftului unui bloc din apropiere.

S-au apărat de poliţişti cu un cuţit

 În aceeaşi seară, în jurul orei 21.30 cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., Serviciului Operaţiuni Speciale Bucureşti, poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule şi  Serviciului Investigaţii Criminale Dîmboviţa au reuşit  prinderea  în  flagrant a 4 dintre aceştia, după cum urmează: D. Constantin de 49 de ani, M. Cornel de 29 de ani, cunoscut cu antecedente penale, S. Gheorghe de 30 de ani, cunoscut cu antecedente penale şi M. Ionel de 35 de ani.
Cei patru au fost blocaţi şi reţinuţi pe raza judeţului Dîmboviţa, ocazie cu care D. Constantin a ameninţat cu un cuţit poliţiştii, dar s-a reuşit imobilizarea acestuia fără incidente.

După finalizarea cercetărilor, în sarcina membrilor acestei grupări a fost probată comiterea a opt astfel de fapte pe raza Capitalei. Prejudiciul cauzat este în sumă de aproximativ 30.000 lei, până în prezent fiind recuperat doar autoturismul sustras în ziua de 10.02.2012.

Toţi cei patru membrii ai grupării au fost reţinuţi 24 de ore
, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat, instigare la furt şi favorizarea infractorilor, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite