Hoţi de fier vechi, salvaţi de sub 52 de tone de beton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi au fost prinşi, ieri după-amiază, sub o placă de beton aflată într-un şantier abandonat în urmă cu circa opt ani în zona Baicului. Potrivit autorităţilor, victimele încercau să fure fierul din grinzile de beton care cântăreau fiecare 52 de tone.

Una dintre plăci s-a prăbuşit peste ei, însă norocul acestora a fost că s-a proptit la limită de o altă grindă şi nu i-a strivit sub toată greutate ei. Chiar şi-aşa, bărbaţii au stat două ore imobilizaţi, cu picioarele aproape zdrobite, cât timp pompierii au căutat soluţii să ridice placa fără să se întâmple vreo tragedie. Riscul era ca macaraua care a fost solicitată să ridice bucata de beton nu ar fi făcut faţă greutăţii.

S-a salvat aruncându-se pe burtă

Timpul se scurgea, oamenii ţipau disperaţi de pe margine, iar victimele primeau calmante pentru a suporta durerile. Cu tonele de ciment deasupra care nu-l lăsau să respire suficient, unul dintre bărbaţi chiar a cerut, la un moment dat, o ţigară pentru a rămâne conştient. Între timp, autorităţile au adus un alt utilaj, iar un echipaj de pompieri antrenat să intervină la dezastre naturale a reuşit să ridice placa de beton şi să-i scoată în viaţă pe cei doi hoţi de fier vechi. Starea lor s-a agravat între timp, iar medicii de pe echipajele SMURD care le-au acordat primul-ajutor au fost nevoiţi să le pună măşti de oxigen.

Deşi iniţial alerta a fost dată pentru trei persoane rănite, la faţa locului nu s-u găst decât cei doi. Cel de-al treilea bărbat care se afla cu victimele a reuşit să se salveze aruncându-se pe burtă în momentul prăbuşirii grinzilor. Autorităţile urmează să deschidă o anchetă, mai ales că incidentul s-a petrecut într-un loc public.

"E un şantier ce aparţine de Primăria Capitalei. E vorba de lucrări la o arteră de circulaţie neterminată. Şantierul este abandonat de patru ani şi nu s-a luat nicio măsură", a declarat Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite