Hotel Cişmigiu, redeschis la 100 de ani de la inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recondiţionarea clădirii de către noii patroni spanioli va fi gata în 2012, la 100 de ani de la prima deschidere. Pe lângă camerele de hotel, în locul Berăriei Gabrinus de la parter vor fi magazine, iar restul imobilului va fi cedat Institutului Cervantes şi sediilor unor firme.

Constructorii au terminat în proporţie de 70% de recondiţionat faţada Hotelului Cişmigiu, al cărui aer specific începutului de secol XX a fost păstrat.

Surpriza o va constitui interiorul imobilului situat pe Bulevardul Regina Elisabeta: „Camerele vor beneficia de cele mai noi tehnologii şi decoraţiuni, iar rezultatul final va fi, credem noi, o îmbinare excepţională între clasic şi modern“, a explicat Mauricio Mesa Gomez, directorul Hercesa.

Tot el ne-a spus că la parterul hotelului, unde a fost celebra Berărie Gambrinus vor fi spaţii comerciale, la mezanin şi primul etaj vor fi spaţii pentru birouri, iar spaţiile de la etajul 2 şi până la 5 vor avea ca destinaţie un aparthotel cu 67 de camere.

Cea mai mare parte a suprafeţei destinată spaţiilor pentru birouri va fi ocupată de către Institutul Cervantes din Capitală, centru de predare a limbii spaniole, o instituţie publică iberică care îşi va muta sediul în cadrul complexului Cişmigiu. Acesta va ocupa o parte din parter, întregul mezanin şi o parte din primul etaj.

Potrivit reprezentanţilor firmei care se ocupă de lucrările de reabilitare, inaugurarea oficială a complexului Cişmigiu se va face în februarie 2012.

Lucrările la Hotelul Cişmigiu au fost întârziate din cauza structurii clădirii care a necesitat o demolare parţială şi nu o renovare, aşa cum calculase dezvoltatorul spaniol în ăplanurile iniţiale. Proiectul a trebuit refăcut şi supus din nou avizării autorităţilor locale.

Directorul companiei spune însă că lucrările se vor finaliza în luna februarie a anului viitor.

Hotelul Cişmigiu a fost prima clădire construită pe Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală. Proiectat de renumitul arhitect aromân  Nicolae Nacu Pissiota, hotelul a aparţinut familiei acestuia până în 1948, când a fost naţionalizat de comunişti.

Cu o capacitate de circa 200 de camere, Hotelul Cişmigiu era considerat în anii ’20 unul dintre cele mai bune din Capitală. După ce a fost închis în anii ’70, a fost dat în folosinţă după 1989 pentru a deveni cămin al Facultăţii de Teatru.









București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite