Hostelurile, business profitabil în plină criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii „hotelurilor pentru tineret”din Capitală susţin că afacerile le merg ca „pe roate“ de la începutul anului.

Într-o perioadă în care majoritatea afacerilor din România merg prost, există un domeniu care a început să „înflorească“ în acest an de criză: hostelurile.

Proprietarii acestor unităţi de cazare pentru turiştii cu buget restrâns susţin că veniturile lor au crescut chiar şi cu 50% în acest an faţă de 2009. Datorită profitabilităţii acestei afaceri, au început să apară noi jucători pe această piaţă: din cele 13 hosteluri din Capitală, două s-au deschis în ultimele trei luni, iar alte două în 2009.

De două ori mai ieftin decât la hotel
Proprietarii hostelelurilor de-abia inaugurate spun că sunt foarte mulţumiţi de cum le merge afacerea. „Avem în total 14 paturi care sunt ocupate în fiecare seară. Merge excelent. Majoritatea clienţilor noştri sunt turişti străini tineri care vizitează mai multe oraşe europene şi se opresc pentru câteva nopţi şi la Bucureşti“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Diana Didiţă, asociat la „Doors Hostel“ situat în zona Unirii.

Femeia susţine că străinii sunt interesaţi să stea la hostel în momentul în care vin să vadă Bucureştiul pentru că preţurile sunt mult mai mici decât la hoteluri. „Noi cerem 12 euro pe pat, iar la hotel o cameră dublă costă minim 47 de euro. Acum, pe timp de criză, turiştii nu vor să cheltuiască atât de mult într-o excursie şi încearcă să economisească la cazare“, a mai spus Diana Didiţă.

„90% dintre clienţi sunt străini“
Hostelierii care au deschis de mai mulţi ani susţin că au înregistrat creşteri considerabile anul acesta faţă de 2009. „Anul trecut a mers foarte prost din cauză că străinii au fost mai afectaţi de criză. Acum, perioada grea a început să treacă la ei, deşi la noi merge foarte prost. Noi depindem în proporţie de 90% de străini şi de aceea au început să se mişte mai bine lucrurile“, susţine Malvina Guţava, administrator al Midland Hostel.

Aflaţi cât costă investiţia într-un hostel şi care sunt veniturile lunare obţinute, în „Adevărul“ de mâine-dimineaţă



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite