Hipnotizatorul de şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

John Thompson pretinde că îi poate învăţa pe oameni cum să obţină salariu mai mare prin hipnoză. Mai multe companii şi-au trimis angajaţii la cursurile lui. Psihologii susţin însă că oamenii cu mecanisme puternice de apărare la sugestii nu pot fi hipnotizaţi, iar pentru a practica hipnoza este nevoie de minimum şapte ani de studii.

Hipnotizarea şefului pentru a obţine salariu mai mare sau a partenerului de viaţă pentru a împinge relaţia în direcţia dorită sunt doar câteva dintre tehnicile predate de englezul John Thompson.

Vreţi salariu mărit, să obţineţi ceea ce vă doriţi? Un englez din nordul Marii Britanii susţine că vă poate învăţa cum să vă duceţi visurile la îndeplinire. „Predau hipnoza ericksoniană pentru oamenii pentru cei care vor să se dezvolte personal şi să comunice la nivel profund, în context terapeutic sau al business-ului“, a explicat John Thompson. Provine din nordul Angliei şi de trei ani ajunge periodic în Bucureşti şi predă hipnoza ericksoniană la workshopuri organizate de NLP Explorer. El aplică terapia lui Milton Erickson, un doctor american care a trăit  în perioada 1901-1980.

 Putere de convingere prin vorbe

 „Îi învăţ pe oameni cum pot într-un mod elegant să-şi pună propriile idei în mintea cuiva. Îi fac pe oameni să înţeleagă că au puteri magice, dar trebuie să ştie să le folosească “, a mai spus John Thompson. Este convins că şi o mărire de salariu poate fi obţinută de angajat. „Dacă vrei să influenţezi comportamentul altcuiva , comunicatorul trebuie să fie congruent şi să creadă că se poate întâmpla“, a mai explicat profesorul de hipnoză.

Românii interesaţi să hipnotizeze

Englezul a ţinut cursuri pentru angajaţii unor lanţuri hoteliere din Los Angeles, pentru salariaţi din domeniul IT şi a avut ca „student“ şi un manager de la Rolls Royce.  „Un tip din IT care avea o poziţie bună era nefericit pentru că visa să ajungă pilot. Într-un an a părăsit firma, a făcut un curs de aviaţie. Acum lucrează la Flybe şi a fost ofertat de British Airlines“, a povestit el.  

Pentru John Thompson, angajaţii români s-au dovedit cei mai dornici de a hipnotiza. „Sunt entuziasmaţi să înveţe. În America şi Anglia, oamenii vin la curs şi pleacă fără să înţeleagă. Găsesc românii cei mai buni studenţi“, a mai spus profesorul de hipnoză. Un cursant trebuie să plătească 50 de euro.

„Nu e etic să hipnotizezi şeful“

Psihologii susţin însă că nu toţi oamenii pot fi hipnotizaţi, iar hipnoza ericksoniană se învaţă în mulţi ani de studiu. „Există o şcoală de hipnoză la nivel internaţional. Hipnoza se învaţă ca la carte în circa şapte ani de studiu. Sunt persoane foarte rigide, care au mecanismele de apărare foarte dezvoltate şi nu pot fi hipnotizate. Nu este etic însă să-ţi hipnotizezi şeful“, a declarat psihologul Mirela Zivari.

Şi psihologul Andreea Niculescu este de aceeaşi părere. „Este mai degrabă vorba despre programare neurolingvistică decât despre hipnoză. Este vorba despre o formă de magie neagră modernă, aşa cum au numit-o mai mulţi psihologi, care este foarte folosită în domeniul vânzărilor. Este imoral însă să hipnotizezi astfel“, a explicat psihologul. Andreea Niculescu a adăugat că, de regulă, românii sunt entuziaşti de hipnoză, fiindcă sunt entuziaşti la lucrurile care vin de-a gata, cum ar fi să obţii salariu mai mare prin manipulare şi nu pe bază de cât munceşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite