Bucureşti: Noapte lungă cu filme scurte în Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un maraton de peste şapte ore de filme, care adună cele mai incitante scurtmetraje, atât din colecţia Future Shorts, cât şi din cadrul TIFF şi Anim’est, se va desfăşura vineri, la Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău.

De la lăsarea serii şi până în zorii zilei, pe ecranul gigantic al amfiteatrului vor putea fi văzute filme de ficţiune, animaţii recente şi pelicule clasice de referinţă.

Noaptea lungă a filmelor scurte“, primul eveniment de acest fel din România, prezintă filme semnate de regizori români din „noul val“, Corneliu Porumboiu, Radu Jude, Cristian Mungiu, Cristi Puiu şi Tudor Giurgiu şi alţi colegi, recomandaţi de ei.

Scurmetrajul lui Cristi Puiu, „Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea“, din 2004, este o discuţie de 13 minute între tată şi fiu.

Tatăl, Victor Rebengiuc, concediat cu doi ani înainte de pensionare, încearcă să se reangajeze, iar pentru aceasta îi cere sprijinul fiului Vlad, om de afaceri, interpretat de Mimi Brănescu. Pelicula a obţinut numeroase premii, printre care Ursul de Aur la Berlin sau premiul UIP Berlin. Filmul a fost selecţionat la Cannes, în cadrul „Quinzaine des Realisateurs“.

Ne dorim ca Noaptea Lungă să devină o sărbătoare anuală a cinefililor dornici să vadă cele mai noi producţii de colecţie, recomandate de tineri cineaşti“, a spus Alina Chirvase, reprezentant al evenimentului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite